Switch-versie Pillars of Eternity 2 geannuleerd

  • Nieuws

  • 7 mrt 22 om 17:17

  • Rik

  • 1

Slecht nieuws voor fans van de Pillars of Eternity-serie: ontwikkelaar Versus Evil heeft bekend gemaakt dat er toch geen Switch-versie van het tweede deel komt. 

Het bedrijf liet dit weten via een bericht in de Versus Evil-Discord server. Een medewerker liet het volgende weten (vertaald):

Hey daar! Helaas hebben we, na veel overdenkingen, besloten om niet verder te gaan met Pillars of Eternity II: Deadfire voor de Nintendo Switch.

Er werd geen officiële reden gegeven, maar die laat zich wel raden: vorig jaar liet het team nog weten niet meer te werken aan updates voor de Switch-versie van de eerste Pillars of Eternity-game. Toen gaven ze aan dat de hardware-beperkingen van de Nintendo Switch de reden waren om verdere ontwikkeling van de Switch-versie te staken. Waarschijnlijk is het team er niet meer van overtuigd dat het vervolg überhaupt nog goed kan draaien op de Nintendo Switch.

In 2019 was Dreon nog enthousiast over de Pillars of Eternity 2, al vreesde hij toen ook al voor de technische prestaties van de game

Fans die de game willen spelen zullen moeten uitwijken naar PC, Linux, Mac, Xbox One of Playstation 4. Pillars of Eternity II: Deadfire is al een aantal jaar beschikbaar op deze platformen.

Keek jij uit naar Pillars of Eternity II: Deadfire op de Nintendo Switch? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

0

Nieuws Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

01-05-2024

1

Rik

Nintendo hypet de open wereld van Pokémon Scarlet / Violet op Twitter

5

Nieuws Nintendo hypet de open wereld van Pokémon Scarlet / Violet op Twitter

08-03-2022

2

Erik

Enquête wakkert geruchten over Mario Party-DLC aan

3

Nieuws Enquête wakkert geruchten over Mario Party-DLC aan

07-03-2022

4

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Dre

8 mrt 22 om 19:57

#3983‍

2706 XP | 217 comments

Jammer, echt een toffe game. Dan toch maar op PC verder spelen!