Switch-fabrikant trekt financiële vooruitzichten in vanwege chiptekorten

  • Nieuws

  • 31 jul 22 om 00:32

  • Rik

  • 0

Hosiden Corp., een van de fabrikanten die nieuwe Nintendo Switches produceren voor Nintendo, heeft hun financiële vooruitzichten aangepast. Vanwege chiptekorten denkt het bedrijf niet meer te kunnen voldoen aan de eerder gedeelde vooruitzichten.

Dit meldt Bloomberg op basis van een officiële mededeling die het bedrijf heeft gedaan bij de beurs van Tokio. De productie van de Nintendo Switch is goed voor meer dan de helft van de inkomsten van Hosiden. Eerder deze week kon het bedrijf juist nog financiële resultaten voor de periode van april-juni delen die beter waren dan verwacht. Maar omdat er grote twijfel bestaat bij Hosiden of zij en Nintendo later dit jaar wel genoeg chips kunnen bemachtigen om de productie op peil te houden, heeft het bedrijf hun verwachtingen officieel aangepast.

De volatiliteit van de wisselkoersen en de onzekerheid over de halfgeleider [chips, red.] aankopen maken het onmogelijk een redelijke prognose voor het volledige boekjaar te geven.

Volgens Toyo Securities analist Hideki Yasuda moet deze actie worden gezien als een teken dat de Switch-productie zal verminderen in het najaar. Dit is ongewoon, want onder normale omstandigheden neemt de productie juist toe in de tweede helft van het jaar. Consolemakers als Nintendo bereiden zich gewoonlijk voor op de verwachte vraag in het kerstseizoen.

Alle telgen uit de Nintendo Switch-familie

Alle drie de modelen van de ‘Nintendo Switch family of systems’

Aanhoudende chiptekorten

Het is niet voor het eerst dat chiptekorten de productieaantallen van de Nintendo Switch (dreigen te) beperken. Eind vorig jaar berichtte de Nikkei dat er 20% minder Switches zouden worden geproduceerd. Dit was het gevolg van de aanhoudende chiptekorten. Hoop op een snelle oplossing lijkt tevergeefs. Volgens Intel zullen de problemen zeker tot 2023 aanhouden.

Denk jij dat er een Switch-tekort zal ontstaan in aanloop naar de feestdagen? Of denk jij dat het niet zo’n vaart zal lopen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Bloomberg

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Endless Ocean Luminous is uit; haal jij 'm in huis?

1

Poll Endless Ocean Luminous is uit; haal jij 'm in huis?

02-05-2024

1

Erik

5 Nintendo Switch-games voor augustus 2022

3

Nieuws 5 Nintendo Switch-games voor augustus 2022

31-07-2022

3

Erik

LIVE A LIVE – Als een feniks uit de as

5

Review LIVE A LIVE - Als een feniks uit de as

30-07-2022

9

Robin

Reageer als eerste!