Super Mario Bros. Wonder is snelst verkochte Mario-titel ooit

  • Nieuws

  • 8 nov 23 om 08:57

  • Erik

  • 2

Super Mario Bros. Wonder is officieel de snelst verkochte Mario-game aller tijden. In twee weken ging ‘ie 4,3 miljoen keer over de toonbank.

Nintendo noemt het in haar financiële resultaten de “grootste release ooit” voor een Mario-titel.

Als reden voor de snelle verkopen, noemen ze de hype rondom The Super Mario Bros. Movie en de verrassende mechanieken. Daarnaast denken ze dat het feit dat Wonder de eerste 2D Mario in elf jaar tijd is, een rol speelt.

Ze verwachten dat de trend aanhoudt, en dat Super Mario Bros. Wonder ook tijdens de aankomende feestdagen een “aantrekkelijke keuze” is. Een volgende slide noemt dat er meer Super Mario-titels naar de Nintendo Switch komen, waaronder Super Mario RPG en Paper Mario: The Thousand Year Door.

Presentatieslide toont mijlpaal Super Mario Bros. Wonder als snelst verkochte Mario-game

Nintendo publiceert deze cijfers als onderdeel van haar financiële briefing. Hier kwam onder andere ook naar voren dat de Switch-verkopen het afgelopen half jaar waren gestegen.

Een week na release onthulde The Big N al dat Wonder het snelst verkopende Mario-spel in Europa was. Toen bedankten ze spelers voor “deze wonderlijke release”.

Een kleine voetnoot: deze data is gelimiteerd tot de Wii en Nintendo DS, en daarna. Sinds 2004 houdt Nintendo dit bij.

Super Mario Bros. Wonder is sinds 20 oktober 2023 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. De twist is dat elk level een Wonderbloem bevat: deze zet het desbetreffende gebied helemaal op zijn kop. Ontwikkelaars deelden recentelijk een video waarin ze de game speelden.

 

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

The Game Awards 2023 maakt volgende week nominaties bekend

2

Nieuws The Game Awards 2023 maakt volgende week nominaties bekend

08-11-2023

3

Rik

wariowaremainimage

4

Review Wario Ware: Move It! - Beweegt de verkeerde kant op

08-11-2023

5

Mitch

Discussieer met ons mee! 2

rob1N

8 nov 23 om 09:20

#12059‍

5441 XP | 1048 comments

het zal komende maand(en) ook wel als warme broodjes over de toonbank vliegen... feestdagen doen het ook altijd goed met nieuwe games.

Tamadachi

9 nov 23 om 12:16

#12074‍

5177 XP | 640 comments

Wat fijn om in de verkoopcijfers terug te zien dat de ongekende vernieuwing in Super Mario Bros Wonder in combinatie met de grote marketing campagne ook in verkoopcijfers goed heeft uitgepakt. De vraag is alleen of deze 2D Platformer als ever green titel op termijn New Super Mario Bros U Deluxe nog voorbij kan steken qua verkoopcijfers.