Summer Game Fest keert terug in 2025

  • Nieuws

  • 12 jun 24 om 22:04

  • Rik

  • 0

Decennia lang was de E3 hét gaming-event van het jaar. Sinds het definitieve einde van de E3 maken Summer Game Fest (juni) en zusterevenement The Game Awards (december) aanspraak op deze titel. Ook volgend jaar keert het Summer Game Fest terug.

Dit maakte Summer Game Fest-eindbaas Geoff Keighley bekend op X. De Canadese gamejournalist is ook de oprichter van het Summer Game Fest, dat in 2020 lanceerde als digitaal alternatief voor de vanwege Covid-19 geannuleerde E3 & Gamescom. Net als dit jaar zullen de Summer Game Fest-streams in 2025 weer vanuit Los Angeles uitgezonden worden. Ook de Play Days, waar bezoekers van het Summer Game Fest verschillende demo’s kunnen uitproberen keert terug. Keighley zegt dat [zijn organisatie] samen met de industrie zal doorbouwen aan de toekomst [van het event].

Het lijkt er overigens op dat Geoff Keighley vooral zelf mag bouwen aan de grote liveshow van Summer Game Fest. In een poll op zijn eigen X-account waarin hij feedback vroeg over de verschillende streams van Summer Game Fest kreeg de live show van 2024 van 40% van de deelnemers een zware onvoldoende. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Xbox-show, die van 70% de hoogste score van waardering kreeg.

Nintendo doet niet mee aan het Summer Game Fest, maar heeft later deze maand wel een eigen Nintendo Direct op de planning staan.

Wat vond jij de tofste aankondiging van Summer Game Fest 2024? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

0

Nieuws Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

12-07-2024

2

Kitty

Limited Run Games houdt op 20 juni ‘LRG3 2024’

1

Nieuws Limited Run Games houdt op 20 juni 'LRG3 2024'

12-06-2024

1

Rik

Bloodstained: Ritual of the Night’s laatste DLC nu beschikbaar

2

Nieuws Bloodstained: Ritual of the Night's laatste DLC nu beschikbaar

12-06-2024

1

Erik

Reageer als eerste!