Summer Game Fest 2023: Indie Spotlight

  • Nieuws

  • 19 jun 23 om 07:00

  • Robin

  • 1

Summer Game Fest 2023 is nu bijna voorbij. Er zijn een paar aankondigingen die ik in de spotlight wil zetten. Van titels die officieel zijn aangekondigd voor de Nintendo Switch tot titels waarvan ik hoop dat ze naar de Nintendo Switch of de potentiële opvolger van de Nintendo Switch gaan komen. We starten met de indies!

Bō: Path of the Teal Lotus

Uitgever: Humble Games

/

Ontwikkelaar: Squid Shock Studios

Releasedatum: 18 juli 2024

Bō: Path of the Teal Lotus werd tijdens de Humble Games Showcase aangekondigd in mei. Dit  is een action platformer waar je door een magische wereld geïnspireerd door Japanse folklore heen reist. Je speelt als Bō, een fox celestial blossom (kitsune tentaihana) waarbij je met je Bo-staff vloeiend door de verschillende levels heen stuitert. Daarnaast kan je Daruma bondgenoten vrijspelen die je helpen tijdens gevechten met hun speciale vaardigheden. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar naar verwachting komt de game in 2024 naar de Nintendo Switch.

KarmaZoo

Uitgever: Devolver Digital

/

Ontwikkelaar: Pastagames

Releasedatum: 14 november 2023

Nintendo Switch eShop: €9,99

KarmaZoo kreeg tijdens de Wholesome Direct een gameplay-trailer. In deze game staat samenwerking centraal. Je kan kiezen tussen vijftig verschillende avatars en kan spelen met tien spelers tegelijk. Deze game is daarnaast ook nog eens crossplatform dus dat betekent dat je met iedereen samen kan spelen. Speel samen, help elkaar en krijg Karmapunten die je kan spenderen om nieuwe skills vrij te spelen in toekomstige Loops. KarmaZoo heeft nog geen releasedatum.

Ruffy and the Riverside

Uitgever: Zockrates Laboratories UG

/

Ontwikkelaar: Zockrates Laboratories UG

Releasedatum: 2023

Ruffy and the Riverside werd tijdens The Future Games Show aangekondigd. We zijn redelijk bekend met copy-paste in Word, maar wat als je dit in een spel toepast? Ruffy heeft namelijk de magie: SWAP. Hierdoor kan hij de wereld aanpassen zodat je verder kan komen. Plak de zon voor de maan of een waterval voor vines zodat je hogerop kan klimmen. Ruffy copy-paste naar de Nintendo Switch in de winter van 2023.

COCOON

Uitgever: Annapurna Interactive

/

Ontwikkelaar: Geometric Interactive

Releasedatum: 2023

COCOON werd tijdens Day of the Devs aangekondigd. De unieke twist in deze game is dat je een orb op je rug draagt waarmee je door werelden kan springen. Deze gameplay-feature wordt dan ook gebruikt om de verschillende puzzels op te lossen en zodoende het mystery van het universum te ontrafelen. Cocoon staat voor 2023 gepland op de Nintendo Switch. 

Games zonder Nintendo Switch aankondiging

Daarnaast waren er tijdens Summer Game Fest ook nog titels die nog niet voor de Nintendo Switch zijn aangekondigd, maar ze zagen er zo tof uit dat  ik hoop dat deze toch de stap naar de Nintendo Switch gaan maken.

Lysfanga: The Time Shift Warrior

Uitgever: Quantic Dream

/

Ontwikkelaar: Sand Door Studio

Releasedatum: 2023

Lysfanga: The Time Shift Warrior werd tijdens de Summer Game Fest-livestream aangekondigd. Dit is een hack and slash game waarbij Imë de mogelijkheid heeft om tijdens gevechten de tijd terug te draaien waardoor haar past selves kunnen meevechten tegen de demonen van Raxes. Hoe verder je komt in het spel, des te meer mogelijkheden je krijgt qua magie en wapens. en zeer unieke twist in het genre en ik hoop dan ook dat deze naar de Nintendo Switch of diens opvolger komt.

33 Immortals

Uitgever: Thunder Lotus

/

Ontwikkelaar: Thunder Lotus

Releasedatum: 2024

33 Immortals kreeg een aankondiging tijdens de Xbox Showcase. Ook weer een game met een interessante twist. Dit is een co-op action roguelike voor jawel: 33 spelers. Je rebelleert tegen God’s Final Judgement en gaat samen met 32 andere gedoemde zielen de strijd aan tegen hordes van monsters en gigantische bazen. Vooralsnog is het spel alleen voor pc aangekondigd, maar deze titel moet gewoon naar de Nintendo Switch komen… toch?

Sword of the Sea

Uitgever: Giant Squid

/

Ontwikkelaar: Giant Squid

Releasedatum: Onbekend

Toen Sword of the Sea werd aangekondigd tijdens de Playstation Showcase was ik gelijk verkocht. Als iemand die enorm heeft genoten van Journey was de artistieke keuze voor Sword of the Sea dan ook gelijk mijn persoonlijke hoogtepunt, tel daarbij de muziek van Austin Wintory erbij op en dit is een meesterwerk in spé. Of deze titel ooit op de Nintendo Switch tevoorschijn komt is maar de vraag, maar ik hoop het in ieder geval wel. 

En nog veel meer….

Natuurlijk zijn er nog een hoop andere fantastische indies aangekondigd zoals Resistor, 30XX en Laika: Aged Through Blood en nog veel andere indies. Ik raad jullie dan ook zeker aan een kijkje te nemen bij Games Recap waar alle titels die zijn aangekondigd netjes getoond worden.

Nu zijn we benieuwd naar wat jouw favoriete indie-aankondiging voor de Nintendo Switch op Summer Game Fest was van de afgelopen dagen, of zijn er nog andere presentaties waar je op wacht? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Nintendo gaat door met Emio-teasers in “Bureau van de Detective”

0

Nieuws Nintendo gaat door met Emio-teasers in "Bureau van de Detective"

21-07-2024

1

Rik

Speculatie: een Nintendo Direct in juni 2023?

6

Special Speculatie: een Nintendo Direct in juni 2023?

19-06-2023

6

Robin

Soundtrack Sunday: Donkey Kong Country: Tropical Freeze

14

Special Soundtrack Sunday: Donkey Kong Country: Tropical Freeze

18-06-2023

5

Martijn

Discussieer met ons mee! 1

Paul

19 jun 23 om 13:12

#10302‍

3839 XP | 666 comments

Ruffy and the Riverside ziet er uit als een ontzettend tof concept. Destijds op Twitter beelden mogen waarnemen, en ik was meteen verkocht door de unieke mechanic. Dit is zo eentje waar Nintendo wellicht nog jaloers op kan zijn! 

Sword of the Sea en 33 Immortals zien er verder ook piekfijn uit. Ik ben benieuwd naar de definitieve versies