Speculatie: een Nintendo Direct in juni 2023?

  • Special

  • 19 jun 23 om 09:22

  • Robin

  • 6

Volgens verschillende bronnen is een Nintendo Direct in juni nabij.  Hoewel de ‘#NietE3’ al zo goed als klaar is deze zomer, zijn fans toch nog steeds in afwachting of Nintendo iets gaat laten zien. De geruchten over een Nintendo Direct voor aankomende week zwellen dan ook flink aan. 

Eerder deze maand liet Jeff Grubb al weten dat er “rumblings” waren rondom een Nintendo-evenement. De laatste paar weken lijken steeds meer personen uit de industrie zich uit te spreken. Zo liet Necro Felipe van het Braziliaanse Universo Nintendo weten dat er volgende week een Nintendo Direct aan zit te komen. Ook Nate the Hate liet doorschemeren dat juni niet per se een stille maand zou worden voor Nintendo en dat er een nieuwe aflevering gaat komen van een Nate The Hate Podcast-aflevering tussen 20 en 23 juni. Vaak brengt hij een voorspellings- en een reactieaflevering uit wanneer er gaming shows zijn. Hoewel het niet zeker is dat het gaat om Nintendo Direct-afleveringen, is dit wel de speculatie.

Is het dan eindelijk tijd?

Hoe logisch is een Nintendo Direct in juni?

Hoewel het tijdens het E3-tijdperk altijd vrij normaal was dat er een Nintendo Direct in juni verscheen, is dit in de afgelopen drie jaar wel iets veranderd. Ook dit jaar is er geen E3 en Nintendo doet nog niet mee met Summer Game Fest. Als we terug kijken naar de juni’s van afgelopen jaren zagen we in 2020 twee keer een Pokémon Presents en kregen we een Vechten met Min-Min-presentatie. De eerst volgende direct in 2020 kwam uiteindelijk in juli en was een Nintendo Direct Mini: Partner Showcase. In 2021 was er een E3-Nintendo Direct en een Vechten met Kazuya-presentatie. In 2022 was er een Nintendo Direct Mini: Partner Showcase en een Xenoblade Chronicles 3 Direct.

Daarnaast lijkt de timing voor een nieuwe Direct ook logisch te zijn omdat tijdens Summer Game Fest onder andere Persona 3 Reload en Metaphor: ReFantazio zijn aangekondigd voor Xbox-platformen. Dit was slechts een marketingdeal tussen Microsoft en Sega/Atlus en beide games werden daarna ook snel voor de Playstation 4/Playstation 5 en Steam aangekondigd. Van een Switch-versie ontbreekt echter nog elk spoor. Mensen verwachten daarom dat de Switch-versie van Persona 3 Reload in een Nintendo Direct wordt aangekondigd, net zoals eerder Persona 3 Portable, Persona 4 Golden en Persona 5 Royal. Ook is de Japanse Nintendo Direct-pagina recentelijk geüpdatet en heeft Nintendo aankomende week een General Meeting of Shareholders op 23 juni. Aankondigingen die van invloed kunnen zijn op de aandeelprijzen moeten dus voor die tijd gedaan zijn.

Op zich is een Nintendo Direct in juni dus vrij logisch, maar dan is de vraag: wordt het een normale, mini of partner Nintendo Direct? Daar hebben we nu helaas nog geen aanwijzingen voor.

Wat kunnen we verwachten in de Nintendo Direct?

Omdat Everybody 1-2 Switch! op 30 juni uitkomt en Pikmin 4 op 21 juli, en er daarna niets meer op de planning staat – lijkt een normale Nintendo Direct van rond de 30 á 40 minuten aannemelijk. Hoewel ik een Mini of Partner-direct ook niet volledig kan uitsluiten gezien de Third-Party-geruchten. Daarnaast zou het me niks verbazen als we iets van Donkey Kong, 2D-Mario, Metroid Prime 4 en/of Fire Emblem: Genealogy of the Holy War-remake zien. Daarnaast gingen er ook nog geruchten rond over enkele GameCube-remasters, waaronder Paper Mario: The Thousand-Year Door, F-Zero GX en Baten Kaitos. Die laatste werd al in de vorige Nintendo Direct aangekondigd. Qua DLC zou het ook niet gek zijn om meer te zien van Mario Kart 8 Deluxe en Splatoon 3: Side Order. Ook kunnen we op termijn natuurlijk DLC voor The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom verwachten. En dan heb je waarschijnlijk nog een update omtrent NSO, het is binnenkort immers weer tijd om de abonnementen te verlengen. Al met al kan het dus weer een aardig volle Nintendo Direct worden.

Nu is het afwachten wanneer de Nintendo Direct daadwerkelijk uitkomt. Want bovenstaande is natuurlijk alleen maar speculatie, maar waar rook is, is vuur. Hoewel ik deze keer nog niet 100% zeker ben, denk ik dat een Nintendo Direct voor deze maand zeker mogelijk is. Wie weet dat het volgende week weer feest is!

Wat denk jij? Zal er een Nintendo Direct volgende week plaatsvinden en zo ja; welke games hoop jij te zien? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Mario_Tandwiel_update

0

Nieuws Nintendo Switch krijgt systeemupdate 18.0.1; dit zit er in

24-04-2024

1

Evelyne

Bonus voor My Nintendo-leden op Heroes Dutch Comic Con

0

Nieuws Bonus voor My Nintendo-leden op Heroes Dutch Comic Con

19-06-2023

3

Dennis

Summer Game Fest 2023: Indie Spotlight

1

Nieuws Summer Game Fest 2023: Indie Spotlight

19-06-2023

4

Robin

Discussieer met ons mee! 6

Paul

19 jun 23 om 10:32

#10298‍

3799 XP | 658 comments

Ik ben er klaar voor!

Yosher

19 jun 23 om 11:08

#10299‍

5876 XP | 1088 comments

Lijkt mij wel dat als er een komt, het een standaard Direct gaat worden met van alles en nog wat, gezien Nintendo volgens mij momenteel heel weinig bekend heeft dat er nog aan komt. Pikmin 4 is volgens mij het enige op het moment? Naast Metroid Prime 4 want Joost mag weten wanneer die komt. 

Apenknul

19 jun 23 om 11:37

#10300‍

3756 XP | 707 comments

Ja, beter komt er een Direct deze maand. 30ste ben ik met vakantie, dus als ie begin juli komt is dat wel kut voor mij. Kijk graag die shows live mee.

Na Pikmin 4 komt er niks meer aan, dus ik verwacht een general Direct. Ik ben heel benieuwd naar Wave 5 van Mario Kart, en of we dan 2 of 3 characters krijgen. Ook zou ik nog altijd leuk vinden om nieuwe borden voor Mario Party Superstars te krijgen. Maar qua echt grote games zou ik het niet weten, zeker als een next gen Nintendo ook wellicht er aan zit te komen.

Die gamecube remasters lijken we me zeker tof, en misschien dan ook een goed afsluiter voor de Switch, niet zo groot, maar wel volle games. F-ZERO GX met online mogelijkheden zie ik graag gebeuren, of de originele Animal Crossing: Population Growing die ik nooit gespeeld heb.

Fl@ppy

19 jun 23 om 12:41

#10301‍

2786 XP | 539 comments

De Baten Kaitos games moeten ze ook zeker laten zien. Kan me niet voorstellen dat die release nog lang duurt.

Garrus

19 jun 23 om 22:27

#10305‍

1576 XP | 287 comments

Ik hoop het ten zeerste! We hebben helemaal niets om naar uit te kijken voor de rest van het jaar na Pikmin 4 (En nee, de DLC en MK DLC waves tellen niet mee.. niet echt tenminste).

Tamadachi

21 jun 23 om 14:14

#10346‍

5155 XP | 640 comments

Mijn petje af voor Robin dat hij in dit artikel loopt te voorspellen dat er op korte termijn een Nintendo Direct gaat worden uitgezonden en dat precies 1 dag later de voorspelde presentatie voor deze week nog is aangekondigd!