Stopzetten 'Nintendo Minute' gevolg van kantoorsluiting

  • Nieuws

  • 6 feb 22 om 02:56

  • Rik

  • 1

Afgelopen december trok Nintendo vrij abrupt de stekker uit hun langlopende ‘Nintendo Minute’ Youtube-serie. In deze serie hielden Kit Ellis en Krysta Yang kijkers op de hoogte van verschillende zaken in de wereld van Nintendo. Sinds het plotselinge stopzetten van de serie hebben Ellis en Yang allebei Nintendo of America verlaten. In een interview onthullen zij waarom ze The Big N verlaten hebben.

Het plotselinge vertrek is het gevolg van de sluiting van de satelliet-kantoren van Nintendo of America. Vorig jaar konden we al melden dat Nintendo hun kantoren in Californië (VS) en Ontario (Canada) zou sluiten. Alle werkzaamheden zouden voortaan worden uitgevoerd vanuit de hoofdkantoren in Redmond en Vancouver. Volgens Kotaku waren de ongeveer 100 werknemers die in de satelliet-kantoren werkten erg ontdaan over het besluit, de toenmalige Senior Vice President of Sales and Marketing verliet het bedrijf per direct voor een functie bij KFC. Alle werknemers kregen weliswaar de optie om mee te verhuizen naar de hoofdkantoren, maar het presentatieduo van Nintendo Minute heeft besloten hun werk bij Nintendo niet voort te zetten.

Het logo van Nintendo Minute

In een interview met MinnMax zei Kit Ellis het volgende over de reden voor zijn vertrek (vertaald):

De reden, ik bedoel het is eigenlijk heel simpel… het kantoor waar we [werkten] in Californië wordt gesloten. Iedereen kreeg de optie om te verhuizen naar Redmond. En ik denk dat dat voor ons een punt van reflectie was – het is tijd om te denken over wat we hebben gedaan en voor elkaar gekregen en wat we misschien nog kunnen doen in de toekomst. Nee, ik denk dat we hier gelukkig zijn – we komen allebei uit deze omgeving, dus het is een nieuw hoofdstuk.

Krysta Yang bevestigde wat Ellis zei en voegde eraan toe dat ze allebei genoten hebben van hun tijd bij Nintendo of America. Zowel Yang als Ellis hebben meer dan tien jaar voor Nintendo gewerkt.

Nintendo Minute was een officiële show die wekelijk door Nintendo of America werd geproduceerd voor Youtube. Hoewel dit dus eigenlijk verijdelde reclamespots waren waarin weinig ruimte was voor kritiek, bood dit ook unieke mogelijkheden. Als officieel onderdeel van het bedrijf had Nintendo Minute vaak exclusieve toegang tot hardware previews, interviews met ontwikkelaars en een (kleine) kijk achter de schermen bij het hoofdkantoor in Kyoto. Bekijk alle (Engelstalige) afleveringen van Nintendo Minute hier terug.

De Nintendo Minute-aflevering over hun bezoek aan het Japanse hoofdkwartier van Nintendo

Keek jij wel eens naar Nintendo Minute? Laat ons dan weten wat jouw favoriete aflevering was in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

3

Erik

Banjo-Kazooie is nog steeds een feestje om te spelen

2

Column Banjo-Kazooie is nog steeds een feestje om te spelen

06-02-2022

5

Mitch

Fire Emblem Heroes haalt in vijf jaar 837 miljoen euro op

2

Nieuws Fire Emblem Heroes haalt in vijf jaar 837 miljoen euro op

05-02-2022

0

Rik

Discussieer met ons mee! 1

oldman86

6 feb 22 om 12:27

#3485‍

1191 XP | 223 comments

Echt jammer vond het super leuk om te kijken