Shantae Advance: Risky Revolution in 2024 naar Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 14 nov 23 om 19:58

  • Erik

  • 0

Shantae Advance: Risky Revolution komt naar de Nintendo Switch. Het verloren GBA-avontuur verschijnt in 2024.

Nintendo en WayForward maakten het nieuws bekend tijdens de Indie World van november, samen met een trailer. De game ziet er uit alsof het op de Game Boy Advance zou uitkomen, maar dan met HD-artwork en dialogen.

De Nintendo Switch-versie bevat een Battle Mode voor vier spelers, waarin je het tegen elkaar opneemt in diverse afgebakende levels.

Verwacht het volgende in Shantae Advance: Risky Revolution:

  • Een verloren hoofdstuk in de Shantae-franchise. De makers hebben de game, met het originele team, helemaal in ere hersteld.
  • Shantae kan in verschillende dieren transformeren, waaronder een aap, olifant en een krab.
  • Veel bekende personages maken hun opwachting, waaronder aartsrivaal Risky. Maar ook Rottytops, Sky en Bolo keren terug.
  • Door zogenaamde “Front Yard” en “Back Yard”-stukken te draaien en verschuiven, maak je nieuwe routes en los je puzzels op.

Shantae Advance: Risky Revolution was oorspronkelijk gepland voor de Game Boy Advance in 2004 of 2005, maar verscheen uiteindelijk niet. In juli 2023 maakte WayForward bekend dat het spel nieuw leven was ingeblazen, en alsnog op de Game Boy Advance zou uitkomen. Deze versie komt ook naar de Nintendo Switch.

De Shantae-franchise zijn metroidvania’s, waarin je speelt als de titulaire Shantae. Zij kan door middel van buikdansen in diverse dieren veranderen, elk met hun eigen vaardigheid. Er zijn diverse spellen uit de serie op de Nintendo Switch verschenen, de meest recente is Shantae and the Seven Sirens.

De relatie tussen WayForward en Nintendo is zeer goed. Zo was de studio verantwoordelijk voor de revival van Advance Wars met 1+2: Re-boot Camp, iets wat ze een “levensdroom” noemden.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Outer Wilds verschijnt 7 december voor Nintendo Switch

1

Nieuws Outer Wilds verschijnt 7 december voor Nintendo Switch

14-11-2023

2

Erik

Persona 5 Tactica – Bekende curry, andere smaak

0

Review Persona 5 Tactica - Bekende curry, andere smaak

14-11-2023

2

Robin

Reageer als eerste!