Outer Wilds verschijnt 7 december voor Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 14 nov 23 om 20:43

  • Erik

  • 1

Outer Wilds heeft een releasedatum gekregen op de Nintendo Switch. Het ruimte-avontuur verschijnt op 7 december.

Er komen twee versies van Outer Wilds: een Standard Edition en een Archaeologist Edition. Outer Wilds: Archaeologist Edition voegt naast het basisspel de uitbreiding Echoes of the Eye toe.

Het nieuws is tijdens de Indie World gedeeld met een nieuwe trailer.

Je kunt alvast tegen een korting van 20% een pre-order plaatsen via de Nintendo eShop. Ontwikkelaar Mobius Games laat weten dat er ook een fysieke versie uitkomt in 2024 via iam8bit.

Outer Wilds is een open-wereldspel over een zonnestelsel dat gevangen zit in een tijdslus. Als jonge ruimterekruut ga jij op zoek naar antwoorden.

Verwacht het volgende in Outer Wilds voor de Nintendo Switch:

  • Planeten vol mysterie. Waarom zijn er buitenaardse ruïnes op de maan? Hoe kun je de tijdslus stoppen? Jij gaat op avontuur voor antwoorden.
  • Geheime locaties die met de tijd veranderen. Ondergrondse steden kunnen zomaar verzwolgen worden door zand, of planeten brokkelen onder je voeten af. Aan jou om ze te vinden en op het juiste moment te bezoeken.
  • Survival-elementen. Houd rekening met je zuurstofniveau, gebruik unieke gadgets om je omgeving te onderzoeken en ontcijfer mysterieuze buitenaardse schrijfsels.
  • Echoes of the Eye-uitbreiding. De Archaeologist Edition bevat extra content, waarin jij met je zaklamp op zoek gaat naar de meest duistere geheimen van het Zonnestelsel.

Outer Wilds is een van de best beoordeelde spellen van 2019, en sleepte meerdere prijzen en Awards in de wacht. Ook is het bedolven onder positieve reviewcijfers. Media prees de mysterie en het verhaal in de game, en het gemak waarmee je van planeet naar planeet reisde.

Het spel is in het voorjaar van 2021 aangekondigd voor de Nintendo Switch, toen nog voor de zomer van datzelfde jaar.

Kijk jij uit naar Outer Wilds? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Stemactrice Zelda zou haar “dolgraag” spelen in Zelda-film

5

Nieuws Stemactrice Zelda zou haar "dolgraag" spelen in Zelda-film

14-11-2023

4

Mark

Shantae Advance: Risky Revolution in 2024 naar Nintendo Switch

0

Nieuws Shantae Advance: Risky Revolution in 2024 naar Nintendo Switch

14-11-2023

3

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Paul

15 nov 23 om 10:17

#12138‍

3799 XP | 658 comments

Don't sleep on this one, folks!