SEGA trekt honderden miljoenen uit voor 'nieuwe grote titel'

  • Nieuws

  • 8 nov 21 om 02:40

  • Rik

  • 4

SEGA heeft al eerder door laten schemeren dat ze plannen hebben om een grote nieuwe game te ontwikkelen. (Of een Major Global Title zoals ze het zelf in hun financiële rapporten noemen) Uit de financiële briefing van moederbedrijf SegaSammy blijkt nu dat het bedrijf rekening houd met een investering van 1000 miljard yen.

Dit komt neer op ruim 762 miljoen euro. Het ‘super game’ project zou vijf jaar in beslag moeten nemen tot oplevering. SegaSammy sluit niet uit dat een deel van dit bedrag gebruikt zal worden om nieuwe studios aan te kopen. Dit kunnen zowel Japanse als buitenlandse studios zijn. SEGA heeft ondertussen al een aardige collectie studios opgebouwd. Sinds 2005 heeft het bedrijf verschillende studios opgekocht, waaronder Creative Assembly (Total War), Sports Interactive (Football Manager), Relic (Age of Empires), Atlus (Persona en Shin Megami Tensei), Aplitude (Humankind) en Two Point (Two Point Hospital). Een nieuwe toevoeging aan het portfolio zou de huidige studios moeten aanvullen.

President Yukio Sugino noemde de overname van Atlus als voorbeeld waarbij de overname niet alleen merken en ontwikkelaars met zich meebracht. De lokalisatie-expertise van Atlus kon worden ingezet voor het gehele bedrijf. Naast Persona konden andere typisch Japanse series zoals Yakuza en Hatsune Miku beter verkocht worden aan de Westerse markt. SEGA zal een proactieve houding nemen voor vergelijkbare investeringskansen.

SEGA’s Yukio Sugino

Het ‘Super Game’-project zelf moet inspelen op een veranderende markt:

De manier waarop mensen interactie hebben met games wordt diverser en het ecosysteem groeit exponentieel. In deze context wil SEGA voorbij de grenzen gaan van conventionele games en de uitdaging aangaan om super games te maken waar de gaming community enthousiast van wordt. […] Het is logisch dat we grote investeringen verwachten voor de ontwikkeling van zulke super games. Hiervoor moeten we nieuwe technologieën en trends implementeren.

Eerder maakte SEGA al bekend dat het ‘Super Game’-project steunt op vier pilaren: “global” (wereldwijd), “online”, “community” and “IP utilization” (inzet van merken). Gezien de verwachte ontwikkeltijd zal de ‘SEGA Super Game’ waarschijnlijk niet uitkomen op de Nintendo Switch maar mogelijk op een opvolger.

Heb jij vertrouwen in dit nieuwe project? Of denk je juist dat SEGA geld over de balk smijt? En komt dit project wel uit op de opvolger van de Switch of moeten we nóg een generatie wachten? Deel je voorspellingen in de comments! 

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Dead By Daylight kondigt nieuwe cross-overs aan

0

Nieuws Dead By Daylight kondigt nieuwe cross-overs aan

15-05-2024

1

Coen

Nintendo kondigt tweede Nintendo Store aan voor Japanse markt

1

Nieuws Nintendo kondigt tweede Nintendo Store aan voor Japanse markt

08-11-2021

0

Rik

‘Sonic collaboration’ komt naar Monster Hunter Rise

2

Nieuws 'Sonic collaboration' komt naar Monster Hunter Rise

08-11-2021

0

Rik

Discussieer met ons mee! 4

rob1N

8 nov 21 om 08:22

#2445‍

5441 XP | 1048 comments

Het is wel frappant dat ze het al zo vroeg laten weten hiermee bezig te zijn. Het kan nog alle kanten opgaan wat betreft de ontwikkeling. Wat dat betreft pakken ze het wel anders aan dan Nintendo. 

Rik

8 nov 21 om 14:46

#2458‍

4730 XP | 671 comments

Tja, ze willen een super-duper grote game maken waar ook een super-duper grote investering voor nodig is. Mogelijk met overnames tot gevolg, ik denk dat ze niet anders kunnen dan hun aandeelhouders en investeerders hiervan op de hoogte te brengen. Toen Nintendo de deals met de pretparken en animatiefilms sloot moest dat natuurlijk ook bekend worden gemaakt naar investeerders hoewel er letterlijk nog niks te tonen was op dat moment. 

Waliwal

8 nov 21 om 19:23

#2459‍

360 XP | 67 comments

Sonic Adventure 3 pleaseeee

Duncmasta

9 nov 21 om 22:47

#2473‍

1251 XP | 245 comments

Breng eens een Yakuza game uit op de Switch!