SEGA ontwikkelde de Persona 5 Royal Switch-port intern

  • Nieuws

  • 13 okt 22 om 01:54

  • Rik

  • 0

Uit een interview met de Japanse publicatie Famitsu blijkt dat SEGA de Switch-port van Persona 5 Royal intern heeft ontwikkeld. Ook is de port grondiger aangepakt dan enkel het schalen van de resolutie.

Het is opvallend dat SEGA, het moederbedrijf achter Persona-ontwikkelaar Atlus, de port zelf afhandelde. Het komt vaker voor dat externe studios de opdracht krijgen om de Switch-port te ontwikkelen. Catherine: Full Body werd bijvoorbeeld door Technical Arts naar de Switch gebracht. Het interview met Atlus producer Shinji Yamamoto werd door fan-site Persona Central vertaald naar het Engels. Lees hieronder wat meneer Yamamoto te zeggen had (tweemaal vertaald, dus er kunnen kleine nuanceverschillen zijn opgetreden):

We hebben enkele zeer gedetailleerde aanpassingen gedaan. We hebben het aantal stukken brokstukken die worden weggeblazen voor elk model geoptimaliseerd. [Denk aan] elementen zoals effecten, aantal projectielen, enz.

SEGA had de leiding over de ontwikkeling van de remaster (niet alleen het afstemmen van de resolutie op de console). Het was een zeer betekenisvol project. Multi-platform ontwikkeling is niet gemakkelijk. Dit was mijn eerste port project, en ik realiseerde me niet hoe moeilijk het zou zijn.

Persona 5 Royal komt op 21 oktober uit voor de Nintendo Switch, Persona 3 Portable en Persona 4 Golden komen op 19 januari naar Nintendo’s hybride console.

Heb jij vertrouwen in de Switch-port van Persona 5 Royal, nu SEGA er zoveel moeite in heeft gestoken? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Famitsu via Persona Central

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

stitch. – Handwerk wordt puzzelwerk

0

Review stitch. - Handwerk wordt puzzelwerk

03-05-2024

2

Dennis

Hoofdafbeelding van Nier Automata op de Nintendo Switch

2

Review NieR Automata - Automatisch een 9

13-10-2022

5

Mitch

Hoofdpersonage van Bravely Default II

0

Nieuws Bravely Default-ontwikkelaars hinten naar remake origineel

12-10-2022

2

Erik

Reageer als eerste!