Bravely Default-ontwikkelaars hinten naar remake origineel

  • Nieuws

  • 12 okt 22 om 20:45

  • Erik

  • 0

Team Asano hint naar een remake van Bravely Default tijdens een livestream van het tienjarig bestaan van de titel.

De ontwikkelaar zegt dat er “meer mogelijkheden zijn” om iets met de Nintendo 3DS-titel te doen, maar dat ze op dit moment niets kunnen aankondigen. Hij benadrukt daarna het ‘op dit moment’-gedeelte.

Tijdens de stream werd ook een HD-versie van de openingsvideo van Bravely Default getoond.

 

De HD-openingsvideo is van 12:12 t/m 17:46.

Team Asano zegt het volgende tijdens de stream:

“In de afgelopen tien jaar is ons team groter geworden en hiermee hetgeen wat mogelijk is ook. Als we kijken naar de openingsvideo van Bravely Default, dan ligt een aankondiging nu voor de hand, en ook iets wat de fans zouden willen. Maar op dit moment kan ik helaas niets van dit kaliber aankondigen. Althans, op dit moment niet.

Ze vertelden wel dat een port van een van de originele Nintendo 3DS-games op de Nintendo Switch lastig is. Dit vanwege het gebruik van AR en StreetPass in Bravely Default.

Tijdens de stream vroegen de ontwikkelaars daarnaast of fans een Bravely 3 of Third wilden. Ook werd er onder andere nieuwe merch aangekondigd. Daarnaast komt er in Japan een kunsttentoonstelling over de Bravely-serie.

Hoofdpersonage van Bravely Default II

Team Asano heeft in september 2021 bevestigd dat een nieuw deel van de serie in de “planningsfase” zit. Ze zeiden dat het nog drie á vier jaar duurt om de game te ontwikkelen. Bravely Default II verkocht goed.

Bravely Default verscheen op 6 december 2013 op de Nintendo 3DS (in Japan een jaar eerder). Het bleek een onverwachte culthit voor Square Enix: in een tijd dat westerse RPG’s hoogtij vierden, was deze juist geïnspireerd op klassieke Japanse rollenspellen – en dit bleek een gouden zet.

Heb jij het originele Bravely Default gespeeld? Zit jij te wachten op een remake of remaster van het origineel?

Bron: Gematsu

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

1

Nieuws Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

28-04-2024

1

Martijn

SEGA ontwikkelde de Persona 5 Royal Switch-port intern

0

Nieuws SEGA ontwikkelde de Persona 5 Royal Switch-port intern

13-10-2022

2

Rik

gym leader iono pokémon scarlet en violet nintendo switch

2

Media Maak kennis met Gym Leader Iono uit Pokémon Scarlet en Violet

12-10-2022

5

Kitty

Reageer als eerste!