Samus niet in Fortnite omdat Nintendo haar exclusief op de Switch wilde

  • Nieuws

  • 23 apr 24 om 09:36

  • Erik

  • 2

Samus uit Metroid zat niet in Fortnite omdat ze dan exclusief voor de Nintendo Switch-versie moest blijven. Dit onthult een oud-medewerker van Epic Games.

In 2021 dook er een presentatie op van Epic Games (link N1ntendo-archief). Deze toonde slides van Samus Aran, alsmede Halo’s Master Chief en Kratos uit God of War. De slides suggereerden dat het om nieuwe skins ging, en inderdaad: de laatste twee verschenen in Fortnite.

Maar Nintendo wees het aanbod van Epic Games af, zegt Donald Mustard (voorheen Chief Creative Officer bij Epic Games) tegen GameFile. “Ze waren heel standvastig in het gedeelte dat hun personages dan op platforms zouden verschijnen die niet van hun zijn. Ze zouden het fantastisch vinden om Nintendo-personages in Fortnite te hebben – maar alleen als het op hun eigen platform is.”

Hier konden de makers van Fortnite echter niet mee in zee gaan. “Voor mijzelf en heel Epic is dit niet veranderbaar. Wij willen er zeker van zijn dat Fortnite overal dezelfde ervaring is, ongeacht het scherm of apparaat waar je op speelt.”

Hoofdafbeelding bij Samus niet in Fortnite omdat Nintendo haar exclusief op de Switch wilde hebben

De drang om samen te werken met Nintendo is er echter nog steeds, onthulde Epic Games afgelopen december. Ze vergeleken het opbouwen van een samenwerking toen met het maken van diamanten. Toen hintten ze er al naar dat ze beiden een andere strategie op dit gebied hadden.

Recentelijk was er wel een andere grote partij die in zee ging: Disney en Epic Games maken hun eigen Fortnite-universum. Deze word “binnenkort” uitgebracht.

Fortnite is sinds 12 juni 2018 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Sindsdien is het van een battle royale uitgegroeid tot een platform voor meerdere spelervaringen.

Wat vind jij hiervan? Snap je Nintendo wel of vind je dat ze zich te druk maken? Laat het weten in de reacties!

Bron: GameFile (via VGC)

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

stitch. – Handwerk wordt puzzelwerk

0

Review stitch. - Handwerk wordt puzzelwerk

03-05-2024

3

Dennis

Duck Hunt bestaat 40 jaar

3

Special Duck Hunt bestaat 40 jaar

23-04-2024

4

Mark

Nieuwe Feh Channel toont aankomende events Fire Emblem Heroes

0

Nieuws Nieuwe Feh Channel toont aankomende events Fire Emblem Heroes

22-04-2024

1

Thijmen

Discussieer met ons mee! 2

Selan

23 apr 24 om 10:16

#13499‍

2660 XP | 486 comments

*Surprised Pikachu meme*

Als je Nintendo ook maar een beetje kent, dan zou dit nieuws je niet moeten verbazen lol xD

Martijn

23 apr 24 om 13:20

#13502‍

3584 XP | 416 comments

Nintendo doet eigenlijk niet aan multi-platform, ook niet via andere games. Een stukje zelfbescherming dat door de vele decennia zo is gegroeid. Nintendo moet het echt hebben van de iconische personages en het helpt ze niet, als je die ervaring ook ergens anders kunt krijgen. Zelfs al gaat het maar om de illusie dat het een vergelijkbare ervaring is of dat er een Nintendo-personage buiten hun eigen systemen speelbaar is.

Het is het bewaken van de exclusiviteit. Precies het tegenovergestelde van wat Microsoft doet eigenlijk. Die hebben erg weinig herkenbare of iconische personages met geschiedenis en brengen hun games vrijwel overal naartoe. Compleet verschillende houding, maar eigenlijk begrijp ik Nintendo daar wel in. Ze geven hun goud gewoon niet graag uit handen.