Roguelite survival base builder Landnama komt naar Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 20 jul 24 om 13:44

  • Rik

  • 0

Uitgever Pineapple Works en ontwikkelaar Sonderland hebben aangekondigd dat hun game Landnama naar de Nintendo Switch komt.

Landnama is een roguelite survival base builder waarin je de rol op je neemt van de eerste vikingen die nederzettingen proberen op te bouwen in IJsland. In tegenstelling tot de gebruikelijke reputatie van de vikingen kent Landnama geen gevechten of raids, de strijd tegen de harde omstandigheden van de IJslandse winters is al uitdagend genoeg. De makers deelden de volgende omschrijving van hun spel (vertaald):

Met de spanning van een dungeon crawler met de sfeer van een city builder, is Landnama een geweldloze, Rogue-like survival base builder. Jij leidt de eerste Vikingclans die zich in IJsland vestigen terwijl de tijd wegtikt naar de beproevingen van de winter.

Er zijn geen gevechten of plunderingen, dit zijn boeren, ontdekkingsreizigers en bouwers, maar toch heb je al je aandacht nodig om te overleven.

Een zware race tegen de klok met een altijd aanwezige tikkende klok die je steeds dichter bij de winter brengt in een prachtige, sfeervolle wereld.

Er is maar één grondstof in het spel, Heart, die je op allerlei manieren kunt verkrijgen en uitgeven, of je je nu wilt richten op het verkennen van het land als een jagende clan of op het uitbouwen van je nederzetting tot een bloeiend productiecentrum.

Ook is er een trailer vrijgegeven van Landnama:

Landnama komt op 1 augustus 2024 naar de Nintendo Switch en Xbox-systemen.

Ben jij met dit warme weer ook wel toe aan een winters viking-avontuur? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

0

Nieuws Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

19-09-2024

1

Rik

The Pokémon Company aanwezig op Gamescom deze zomer

5

Nieuws The Pokémon Company aanwezig op Gamescom deze zomer

20-07-2024

1

Coen

Sonic x Shadow Generations krijgt ‘Generations of Stages’-trailer

0

Media Sonic x Shadow Generations krijgt 'Generations of Stages'-trailer

20-07-2024

4

Rik

Reageer als eerste!