Releasedatum Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition is bekend

We gaan toch nog terug naar de planeet Hyllis, vanaf volgende week! De remaster van Beyond Good & Evil laat niet lang meer op zich wachten.

Het verliep wat omslachtig allemaal, maar Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition komt er nu dus écht bijna aan! Ubisoft heeft bevestigd dat deze volgende week al verschijnt, op dinsdag 25 juni. Voor de gelegenheid hebben zij ook een lanceertrailer beschikbaar gesteld, die je hier kunt bekijken.

Lukt het Jade en haar vrienden om het complot achter de Domz te achterhalen, ook in 2024?

Het was inmiddels al bekend dat Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition snel verschijnt. Eerder werden al trophies voor het spel ontdekt. Het origineel uit 2003 is intussen verwijderd uit de digitale winkels op alle platformen (Steam, Playstation, Xbox) en kan dus niet meer aangekocht worden. Eerder vandaag deelde Ubisoft de releasedatum via X/twitter, al werd het bericht kort daarna weer verwijderd. Mogelijk omdat Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition ook voorbij kwam tijdens de Limited Run Games Showcase 2024, die een fysieke uitgave zullen verzorgen.

Uiteraard heeft deze remaster een verbeterde besturing, geluid en graphics (al zal de Nintendo Switch logischerwijs geen 4K ondersteunen). Daarnaast is er een galerij met artwork en kom je meer te weten over Jade’s jeugd in een compleet nieuwe schattenjacht!

Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition krijgt een fysieke uitgave via Limited Run Games

In Beyond Good & Evil speel je als Jade, een vastberaden journaliste. Gewapend met haar Dai-Jo staf en trouwe camera komt ze terecht in een netwerk dat het mysterie achter de aanvallende Domz probeert te ontrafelen. Samen met haar adoptie-oom Pey’j en de dappere agent Double H probeert Jade de waarheid te achterhalen, al ontdekt ze daarbij ook meer over haar eigen geheimzinnige verleden.

Beyond Good & Evil verschijnt op dinsdag 25 juni 2024, ook in de Nintendo eShop. De fysieke release van Limited Run Games volgt wat later, op 12 juli.

Kijk jij ernaar uit om de avonturen van Jade (opnieuw) te beleven? Laat het ons weten in een reactie!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

0

Nieuws Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

24-07-2024

1

Erik

Shantae Advance: Risky Revolution uitgesteld naar 2025

1

Nieuws Shantae Advance: Risky Revolution uitgesteld naar 2025

21-06-2024

2

Dennis

Wereld Zelda: Echoes of Wisdom lijkt gebaseerd op A Link to the Past

1

Nieuws Wereld Zelda: Echoes of Wisdom lijkt gebaseerd op A Link to the Past

20-06-2024

1

Dennis

Discussieer met ons mee! 1

Martijn

22 jun 24 om 22:46

#13883‍

3806 XP | 439 comments

Vast geen geheim dat ik hier al langere tijd enorm naar uitkijk? Laat maar komen! Dit was één van mijn favoriete GameCube-games toen het origineel uitkwam, dus een mooie hernieuwde versie zie ik graag verschijnen! Bekende game, maar ik heb er veel zin in om deze nieuwe versie te spelen!

Intussen ben ik mijn interesse in Beyond Good & Evil 2 wel verloren, om allerlei redenen. Ubisoft's twijfelachtige beleid rondom deze serie is erg beroerd. Is het eigenlijk wel een serie, als er nog maar één game van bestaat? Deel één sprak mij destijds meteen enorm aan, meer dan het overdadig ambitieuze deel twee nu. Of deel twee nu wel / niet ooit verschijnt, dan hebben we in ieder geval het geweldige eerste deel nog. Tenminste weer wat aandacht voor Beyond Good & Evil nu, ook vanuit Ubisoft.