Release van Haunted Chocolatier 'duurt nog wel even'

  • Nieuws

  • 20 dec 22 om 17:34

  • Rik

  • 2

Solo game-ontwikkelaar Eric Barone gooide hoge ogen met Stardew Valley. De interesse in zijn volgende game, Haunted Chocolatier, is dan ook groot. In een interview geeft hij aan dat de ontwikkeling goed gaat maar nog wel een tijd zal duren.

Barone gaf het interview aan de publicatie Screen Rant. Volgens Barone wordt Haunted Chocolatier een grote game en heeft hij grote ambities voor het eindproduct. Net als bij Stardew Valley werkt Eric Barone als enige aan het spel. Van programmeren, de muziek tot de artwork, alles wordt door hemzelf gedaan. Op de vraag hoe het met de ontwikkeling van Haunted Chocolatier stond, antwoordde Barone het volgende (vertaald):

Het gaat goed, maar het is een groot spel. Ik heb er een grote, ambitieuze visie voor. Het is een beetje ontmoedigend, de hoeveelheid werk die het gaat worden. Maar Stardew Valley kostte me vier en een half jaar; ik werk nu ongeveer anderhalf of misschien twee jaar aan Haunted Chocolatier. Ik heb het iets meer dan een jaar geleden aangekondigd, maar het duurt nog wel even. Maar ik denk dat het goed gaat. Tot dusver. Er zijn tot nu toe veel goede dingen.

Stardew Valley wist 20 miljoen exemplaren te verkopen. Het is onbekend wanneer het langverwachte (spirituele) vervolg Haunted Chocolatier uitkomt, het project werd in oktober 2021 aangekondigd door Barone.

Kijk jij nog uit naar Haunted Chocolatier? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Screen Rant

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Earthbound-bedenker: “Praat met Nintendo over lokalisatie Mother 3, niet met mij”

0

Nieuws Earthbound-bedenker: "Praat met Nintendo over lokalisatie Mother 3, niet met mij"

23-02-2024

1

Dennis

Trailer en releasedatum voor The Legend of Heroes: Trails into Reverie

0

Nieuws Trailer en releasedatum voor The Legend of Heroes: Trails into Reverie

21-12-2022

1

Rik

Hogwarts Legacy deelt Zweinstein-open haard filmpjes voor de feestdagen

1

Nieuws Hogwarts Legacy deelt Zweinstein-open haard filmpjes voor de feestdagen

20-12-2022

3

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Tamadachi

20 dec 22 om 20:45

#7977‍

5046 XP | 630 comments

De solo ontwikkelaar Eric Barones mag van mij gerust alle tijd nemen voor Haunted Chocolatier want ik twijfel er niet aan dat hij met passie weer een indie meesterwerk zoals Stardew Valley weet af te leveren. Het is ieder geval fijn om dit jaar weer deze kleine update te hebben gekregen dat de ontwikkeling voorspoedig verloopt.

Het concept op chocolade te maken om deze vervolgens te verkopen spreekt mij erg aan dus hopelijk gaat deze pixel titel net zo tof worden als het klinkt.

jdw89

21 dec 22 om 13:56

#7979‍

60 XP | 12 comments

Heel jammer, zin in!