Regisseur verklaart lange ontwikkeltijd Detective Pikachu Returns

  • Nieuws

  • 10 sep 23 om 18:05

  • Rik

  • 3

Vrij snel na de release van het eerste deel werd het vervolg op Detective Pikachu al aangekondigd. Daarna was het echter jarenlang stil rondom de game. De regisseur verklaart nu waarom Detective Pikachu Returns zo lang op zich liet wachten.

Dit deed regisseur Yasunori Yanagisawa in een interview met IGN. In het interview onthulde hij onder andere dat het project zo’n vijf jaar in ontwikkeling was en de overstap van 3DS naar Switch aardig wat voeten in de aarde had. Hij zei het volgende (vertaald):

Zoals je al zei, hebben we lang moeten wachten. De totale ontwikkeling en productie van dit spel heeft ongeveer vijf jaar geduurd.

Een van de belangrijkste redenen hiervoor is de verandering in hardware en het feit dat er meer mogelijkheden waren op hardware-vlak. Het was moeilijk om te bepalen wat de ontwikkelaars precies wilden doen met dit spel.

Het avontuur van Detective Pikachu en Tim Goodman wordt (eindelijk) vervolgd

Een van de meest voor de hand liggende en belangrijkste verschillen tussen de hardware is dat de 3DS twee schermen had en dat we nu met de Switch één scherm hebben. De UI en de interface zijn nogal veranderd. Het uiterlijk is echt heel erg veranderd.

Wat betreft de hardware-specificaties, omdat het… We kunnen er meer mee doen. We kunnen veel meer Pokémon tegelijk op het scherm laten verschijnen. We hopen dat dit de wereld van Ryme City een stuk levendiger maakt en dat het de wereld waarin mensen en Pokémon naast elkaar bestaan verder uitbreidt.

Story Jump Mode

Ook onthulde Yanagisawa dat er een Story Jump Mode in Detective Pikachu Returns zit. Hij vergeleek deze toevoeging met het kunnen doorbladeren naar de grote ontknoping in een detective-roman. Volgens Yanagisawa moet de toevoeging ‘mensen met een verschillende speelstijl’ tegemoet komen. Het verhaal is zo geschreven dat het ook leuk moet zijn om het mysterie ‘vanaf de oplossing terug te redeneren’.

Detective Pikachu Returns komt op 6 oktober 2023 naar de Nintendo Switch.

Denk jij dat Detective Pikachu Returns het wachten waard was? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

Mario Kart Tour stopt met nieuwe content vanaf 4 oktober 2023

11

Nieuws Mario Kart Tour stopt met nieuwe content vanaf 4 oktober 2023

11-09-2023

8

Erik

‘Momenteel geen plannen’ voor Baten Kaitos-vervolg

2

Nieuws 'Momenteel geen plannen' voor Baten Kaitos-vervolg

10-09-2023

4

Rik

Discussieer met ons mee! 3

lifegiving

11 sep 23 om 16:43

#11372‍

2166 XP | 353 comments

We gaan zien hoe tof deze game uitpakt! Hopelijk is het net zo goed als deel 1.. Binenkort weten we het zeker

rob1N

12 sep 23 om 10:53

#11378‍

5441 XP | 1048 comments

Ik heb 1 dus nooit gespeeld maar die sprak me eigenlijk ook niet aan maar na alle goede kritieken op 1 ben ik wel stiekem wat nieuwsgierig geworden naar deel 2.

Rik

12 sep 23 om 22:56

#11387‍

4731 XP | 671 comments

Ik keek juist heel erg uit naar de eerste Detective Pikachu, maar tegen de tijd dat de game hier uit kwam was ik al helemaal over op de Switch en heb ik hem toch laten gaan. Ik ben ook erg benieuwd wat ze ervan gebakken hebben én hoe makkelijk nieuwkomers kunnen instappen.