'Momenteel geen plannen' voor Baten Kaitos-vervolg

  • Nieuws

  • 10 sep 23 om 17:40

  • Rik

  • 2

Er zijn momenteel geen plannen voor een nieuw deel in de Baten Kaitos-serie. Dit liet de producent van de serie weten in een interview ter gelegenheid van de aanstaande release van de Baten Kaitos-remasters.

Nintendoeverything.com sprak met producent Koji Nakajima over de release van Baten Kaitos I & II HD Remaster. Volgens Nakajima zijn de remasters op dit moment het enige wat we kunnen verwachten van de serie. Hij zei het volgende (vertaald):

Er zijn momenteel geen plannen voor een vervolg. Onze focus op dit moment is om ervoor te zorgen dat dit geweldige JRPG-werk, gemaakt door geweldige ontwikkelaars uit onze industrie, goed wordt geremasterd, aan onze spelers wordt geleverd en dat ze er over de hele wereld van kunnen genieten.

Baten Kaitos kwam in 2003 uit in Japan, maar pas in 2006 naar Europa

De vraag over een mogelijk vervolg kwam niet uit de lucht vallen. Yasuyuki Honne, de regisseur van de originele GameCube-releases, onthulde in 2018 dat er ooit een (geschapt) derde deel op de planning stond voor Baten Kaitos. Sindsdien verwijst Honne regelmatig naar Baten Kaitos III en lijkt hij naar mogelijkheden te zoeken om het derde deel alsnog te realiseren. Vooralsnog lijkt Bandai Namco daar echter geen brood in te zien. Baten Kaitos & Baten Kaitos II werden ontwikkeld door Xenoblade-ontwikkelaar Monolith Soft voordat de studio in 2007 werd overgenomen door Nintendo.

Baten Kaitos I & II HD Remaster komt op 14 september 2023 uit voor de Nintendo Switch.

Hoop jij op een nieuw Baten Kaitos-deel na de release van de remasters? Laat het ons weten in de comments!

Bron: nintendoeverything

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Wat speel jij dit weekend van 4 mei

3

Special Wat speel je dit weekend? [4 mei]

04-05-2024

3

Erik

Regisseur verklaart lange ontwikkeltijd Detective Pikachu Returns

3

Nieuws Regisseur verklaart lange ontwikkeltijd Detective Pikachu Returns

10-09-2023

4

Rik

Broken Roads – Wat zegt jouw moreel kompas?

0

Hands-on Broken Roads - Wat zegt jouw moreel kompas?

10-09-2023

2

Dreon

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

10 sep 23 om 20:37

#11357‍

2791 XP | 540 comments

Hoop hier juist heel erg op. Het kaartvechtsysteem was origineel, maar vooral de wereld was magisch en het verhaal van hoge kwaliteit.

Wonderboy

11 sep 23 om 11:45

#11362‍

38 XP | 7 comments

Heb me enorm vermaakt met beide GameCube delen en ik heb de remaster ook al een tijdje op radar staan. Dus een derde deel zou ik zeker toejuichen.

Eerst maar eens kijken of BandaiNamco Baten Kaitos wat beter heeft geremastered dan Tales of Symphonia.. Wat een clusterfuck was dat...