Prijs en release Sonic LEGO-set bekend

  • Nieuws

  • 28 dec 21 om 16:54

  • Rik

  • 1

De eerste foto’s van de Sonic the Hedgehog LEGO-set waren een paar dagen geleden al gelekt, en nu komt LEGO zelf met meer info. De LEGO Ideas Sonic the Hedgehog Green Hill Zone-set, zoals de officiële naam luidt, komt in januari uit.

LEGO Ideas laat fans zelf nieuwe sets bedenken. Elke set die meer dan 10.000 stemmen van andere fans weet te verzamelen in de gestelde tijd wordt door LEGO in overweging genomen om echt uitgebracht te worden. De Britse Sonic en LEGO-fan Viv Grannell slaagde erin om met zijn creatie zowel het stemproces als het beoordelingsproces van LEGO zelf te overleven. Niet elke set met 10.000 stemmen wordt namelijk automatisch uitgebracht. Soms staat een rechtenkwestie in de weg van een set. Andere keren wijst LEGO zelf de kwaliteit van het ontwerp af. Ook kan de set teveel lijken op een set die LEGO zelf in ontwikkeling heeft.

De Sonic the Hedgehog Green Hill Zone-set bevat 1125 onderdelen en vijf figuren. Dit zijn Sonic, Crabmeat, Moto Bug, Dr. Eggman & the Phantom Ruby. De set bevat een hendel-mechaniek dat Sonic de lucht in kan schieten.

LEGO-ontwerper Sam Johnson heeft het basis-idee van Grannell omgezet in een officiële LEGO-set. Hij liet het volgende weten (vertaald):

Vrijwel iedereen die op enige manier videogames heeft gespeeld in de afgelopen 30 jaar kent en houdt van Sonic, en heeft met hem door de onvergetelijke Green Hill Zone geracet met hem. We hebben deze set net zo kleurrijk en leuk ontworpen als de in-game versie van The Green Hill Zone, en daarna gevuld met easter eggs en zelfs prijzen om fans te helpen om een aantal van hun meest geliefd gaming-iconen op een nieuwe manier te beleven.

De LEGO Ideas Sonic the Hedgehog Green Hill Zone-set krijgt een adviesprijs van €69,99 en is te bestellen via lego.com.

Ga jij de Sonic-set bestellen? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Ontslagronde bij Square Enix: Westerse divisies worden ‘compleet opnieuw opgebouwd’

0

Nieuws Ontslagronde bij Square Enix: Westerse divisies worden 'compleet opnieuw opgebouwd'

15-05-2024

1

Rik

Meest gedownloade Japanse Nintendo eShop-titels van 2021

3

Nieuws Meest gedownloade Japanse Nintendo eShop-titels van 2021

28-12-2021

2

Martijn

Atlus plant een onbekende ‘grote release’ in 2022

0

Nieuws Atlus plant een onbekende 'grote release' in 2022

28-12-2021

0

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Apenknul

28 dec 21 om 23:04

#2956‍

3802 XP | 715 comments

Ik ga het zeker bestellen. Maar niet direct. Dit is een pareltje, dat zeker.