PlatinumGames wist niet welke Bayonetta eerder uitkwam (3 of Origins)

  • Nieuws

  • 7 mei 23 om 13:42

  • Rik

  • 1

Een interview met de Japanse publicatie Famitsu licht een tipje van de sluier op over de ontwikkeling van Bayonetta 3 én Bayonetta Origins. Zo blijkt onder andere dat beide projecten nagenoeg even lang in ontwikkeling waren.

Vooral dat laatste komt als een verrassing. Bayonetta 3 werd al in 2017 aangekondigd en liet daarna vijf jaar op zich wachten. Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon werd pas tijdens The Game Awards 2022 aangekondigd. Het spel kwam vervolgens slechts enkele maanden later uit.

In het interview van Famitsu worden Bayonetta-bedenker Hideki Kamiya en Nintendo-producenten Makoto Okazaki en Koji Tanaka bevraagd. Zie de vertalingen van het interview hieronder:

Er zit niet echt veel tijd tussen dit spel en de oktober release van Bayonetta 3. Werden de twee projecten tegelijkertijd ontwikkeld?

Okazaki: Bayonetta 3 werd aangekondigd in 2017, en toen was dit project [Bayonetta Origins] ook al in de maak. Vanaf dat moment zijn er vijf jaar verstreken en konden we eindelijk ook dit spel aankondigen. Lange tijd hebben we geen aankondigingen gedaan over dit project, en ik vermoed dat iedereen bij PlatinumGames hierdoor een beetje gefrustreerd was.

Kamiya: Het is hetzelfde met elke titel of project, maar zodra het is aangekondigd horen we de verwachtingen en hoop van fans, en dat kan echt helpen om het personeel te motiveren. Maar bij dit project had het personeel niets van dat alles en werkte het in stilte achter de schermen, en dat moet voor hen wel wat zwaar zijn geweest.

Het is niet mijn bedoeling om te klagen, maar zelfs tijdens de ontwikkeling wisten we eigenlijk niet of Bayonetta 3 of Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon als eerste uit zou komen!

Okazaki: Voor Nintendo was de vraag welke game eerst uit te brengen gebaseerd op wat het meeste enthousiasme voor de Bayonetta-serie zou genereren, terwijl ook werd gekeken naar de ontwikkelingsstatus van beide games. Uiteindelijk hebben we besloten Bayonetta 3 aan de bestaande fans te geven voordat we een gloednieuwe titel aankondigden en uitbrachten.

Er zat een geheime demo voor Bayonetta Origins in Bayonetta 3 verstopt, nog voordat het bestaan van de game was aangekondigd.

Aangezien beide spellen tegelijkertijd werden ontwikkeld, werden ze door twee volledig gescheiden teams gemaakt?

Tanaka: Ja dat klopt. We deelden nog steeds informatie binnen het bedrijf en we waren allemaal op de hoogte van wat voor soort spellen het waren en het verhaal dat ze allebei zouden hebben.

Kamiya: Omdat ze tegelijkertijd werden gemaakt, zijn er geheime verbindingen tussen de werelden. Als je ze allebei speelt, krijg je volgens mij een diepere ervaring. Maar je kunt natuurlijk ook alleen Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon spelen!

Bayonetta 3 kwam op 28 oktober 2022 uit voor de Nintendo Switch.
Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon kwam op 17 maart 2023 uit voor de Nintendo Switch.

Denk jij dat Nintendo een juiste keuze heeft gemaakt door Bayonetta Origins zo lang geheim te houden? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Famitsu via nintendoeverything.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

bank stream koopa cafe

1

Livestream Kom chillen tijdens de N1-UP Bankstream

25-06-2024

1

Mitch

Wat is jouw favoriete muziekstuk uit The Legend of Zelda?

7

Special Wat is jouw favoriete muziekstuk uit The Legend of Zelda?

08-05-2023

5

Erik

KururinThumbnailN1UP

1

Nieuws Advance Wars Director wilt graag aan obscure titels werken

07-05-2023

3

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Paul

7 mei 23 om 16:40

#9757‍

3829 XP | 664 comments

Nou zie je maar dat spin-offs niet altijd ten koste gaan van de main titels in de serie.

Wel grappig hoe er wordt aangegeven dat reveals goed zijn voor de motivatie. Dit pakt niet altijd zo uit, kijkende naar de geleakte presentatie van Mario+Rabbids waarbij er na de negatieve reacties uiteindelijk toch een positief antwoord van de fans kwam bij de echte reveal. Ik kan me voorstellen dat de "negative Nancy's" echt wel gezorgd hebben voor een demotiverende effect!