Persona 5: The Phantom X komt naar consoles

  • Nieuws

  • 29 jul 24 om 00:13

  • Rik

  • 0

Persona 5: The Phantom X komt naar consoles. Oorspronkelijk kwam deze spin-off van Persona 5 exclusief uit voor mobiele platforms (iOS & Android) en pc.

Op moment van schrijven is Persona 5: The Phantom X enkel beschikbaar voor mobiele apparaten en pc’s op de Chinese, Taiwanese en Zuid-Koreaanse markt. Tijdens een event in Shanghai namen Persona 5: The Phantom X-producent Lao V, de Japanse producent Yosuke Uda & Atlus character designer Shigenori Soejima deel aan een panel over de game. Hier maakte het drietal onder andere de toekomstplannen voor ‘Persona 5X’ bekend.

Zo bevestigden de drie ontwikkelaars dat de mobiele game een internationale release zal krijgen. Na de internationale release zal het team zich toeleggen op een console-release van Persona 5: The Phantom X. Ook werd bekend gemaakt dat Persona 5: The Phantom X in de toekomst collaboration-content zal krijgen van Persona 3, 4 en 5.

In deze gameplaytrailer voor Persona 5: The Phantom X zien we onder andere het nieuwe hoofdpersonage Wonder

Persona 5: The Phantom X

Persona 5: The Phantom X is een spin-off van Persona 5 (Royal) en speelt zich af in dezelfde versie van het moderne Tokio als de hoofdgame. Wel volgt deze spin-off een geheel nieuwe groep personages onder leiding van de middelbare scholier Wonder. Het spel maakt in de kern gebruik van de bekende Persona-gameplay: een combinatie van dungeon crawling en een social sim. Persona 5X voegt daar vervolgens Free-to-Start-elementen aan toe. Zo maakt de originele cast van Persona 5 cameo’s in het spel door middel van een gacha-systeem. Persona 5X wordt ontwikkeld door het Chinese Black Wings Game Studio onder licentie van SEGA en Atlus. De belangrijkste leden van het Persona-team waren nauw betrokken bij de ontwikkeling van Persona 5X om ervoor te zorgen dat de spin-off trouw zou blijven aan de hoofdserie. In 2024 lanceerde het spel op de Chinese (inclusief Hong Kong en Macau), Taiwanese en Zuid-Koreaanse markt.

Wanneer kan ik Persona 5: The Phantom X spelen op Nintendo Switch (2)?

Er zijn geen mededelingen gedaan over de verwachte termijn van de (internationale) console-release of de beoogde platforms. Wel ligt het voor de hand dat Persona 5: The Phantom X op den duur te spelen zal zijn op Nintendo-hardware. Alle andere spellen in de Persona 5 sub-serie maakten al eerder de overstap naar de Nintendo Switch. Zodra er meer bekend wordt lees je dat natuurlijk terug op N1-UP!

Ben jij geïnteresseerd in een Switch (2)-versie van Persona 5: The Phantom X? Laat het ons weten in de comments!

Deze Persona 5-spellen zijn al speelbaar op Nintendo Switch

Uitgever: SEGA

/

Ontwikkelaar: ATLUS

Releasedatum: 21 oktober 2022

Uitgever: SEGA

Releasedatum: 23 februari 2021

Uitgever: Atlus

/

Ontwikkelaar: Atlus

Releasedatum: 17 november 2023

Nintendo Switch eShop: €59,99

Bron: Personacentral.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

Hoofdafbeelding bij Super Monkey Ball: Banana Rumble krijgt nieuwe update; dit zit er in

0

Nieuws Super Monkey Ball Banana Rumble krijgt nieuwe update; dit zit er in

29-07-2024

1

Erik

AI-generator gebruikte Nintendo-video’s door zonder toestemming

0

Nieuws AI-generator gebruikte Nintendo-video's door zonder toestemming

28-07-2024

2

Coen

Reageer als eerste!