Nintendo Switch Lite Grijs

Overzicht van de Nintendo Switch 2-geruchten van deze week

  • Nieuws

  • 11 feb 24 om 22:28

  • Robin

  • 0

Een hoop geruchten gaan rond rondom de Nintendo Switch-opvolger: backwards compatible, een aangepaste Nvidia-chip en een maart reveal! Neem zoals gewoonlijk elk gerucht met een hoop zout!

Via Universo Nintendo, een Braziliaanse Nintendo-website werd het nieuws gedeeld. In een podcast met PH Brazil kwam het topic ter spraken. Volgens PH Brazil zou dit het geval zijn. Zo zou de Nintendo Switch 2 backwards compatible zijn zowel digitaal als fysiek cartridges en zouden ontwikkelaars de mogelijkheid hebben om hun spellen te verbeteren. Hierdoor zouden games betere performance kunnen krijgen dan op de huidige Nintendo Switch. Nate the Hate bevestigde dit ook via een bericht op ResetEra.

“Backwards compatibility is aanwezig voor partners en testen zijn aan de gang.

De grootste onbekende lijkt de omvang van dergelijke verbeteringen te zijn.”

Backwards compatibility en Nintendo

Opzich is backwards compatibility niet heel gek bij Nintendo en dus is het ook zeer goed mogelijk dat een directe iteratie dit krijgt. Verschillende geruchten doen zich al de ronden waarin werd gedeeld dat de Nintendo Switch-opvolger ook weer een hybride systeem zou zijn. Nintendo heeft een lange historie waarbij vele van hun handhelds en enkele van hun consoles oudere spellen kon afspelen. Bijvoorbeeld een 3DS of Wii die respectievelijk DS- of GameCube spellen afspeelt.

Nintendo Switch-opvolger krijgt aangepaste Nvidia-chip

De Nintendo Switch werkt al op een Nvidia-chip wat de Tegra X1 is. Volgens een bron bij REUTERS zou de opvolger van de console een aangepaste Nvidia-chip krijgen. Hiermee bevestigd het eerdere speculatie en geruchten rondom het apparaat.

Maart 2024 aankondiging

Volgens Nate the Hate tijdens de Game and Talk podcast zal de Nintendo Switch-opvolger een aankondiging krijgen in maart 2024. Eerder gaf Nate ook al aan dat het er iets in maart 2024 zou gaan gebeuren rondom het nieuwe apparaat en hij komt hier weer op terug. Dit werd weer bevestigd door NecroFilipe van Universo Nintendo.

Neem elk gerucht met een hoop zout. Niks is waar tot het is aangekondigd. Denk jij dat deze geruchten waar zijn? Laat het weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

0

Column Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

08-09-2024

1

Robin

Metroid Dread Hands-on

2

Special Alle Metroid-games op de Nintendo Switch

12-02-2024

6

Dennis

Hoofdafbeelding bij Technische analyse verschenen van Sonic Superstars

2

Media Miniserie Knuckles krijgt officiële trailer

11-02-2024

2

Mark

Reageer als eerste!