Overzicht eerste reviews van Nintendo World Championships

  • Nieuws

  • 17 jul 24 om 16:21

  • Erik

  • 2

De eerste reviews van Nintendo World Championships: NES Edition zijn binnen. In dit bericht vind je een overzicht.

De game krijgt gemiddeld een 73 op Metacritic, gebaseerd op 43 reviews. OpenCritic geeft een gemiddelde van 76. Recensenten prijzen de gameplay en noemen het een fantastische lokale ervaring, maar noemen de online standen beperkt en twijfelen over de houdbaarheid voor de eenzame speler.

Een greep uit de eerste reviews van Nintendo World Championships: NES Edition:

  • Gamespot (70/100): “Nintendo World Championships is een leuke kennismaking met competitief speedrunnen bomvol nostalgie, ook al zouden de aanpassingsmogelijkheden beter kunnen.”
  • VGC (60/100): “Nintendo World Championships: NES Edition is een charmante en nostalgische compilatie van Speedrun-uitdagingen die sterk gericht is op lokale multiplayer. Met vrienden is het fantastisch. Retro-enthousiastelingen die alleen willen spelen, zullen nog steeds een behoorlijke hoeveelheid content vinden, maar moeten het teleurstellende aantal onlinefuncties kunnen negeren.”
  • Nintendo Life (70/100): “Nintendo World Championships: NES Edition maakt geen geweldige eerste indruk. Het is in veel opzichten een downgrade van NES Remix en er is niet zoveel variatie of moeite gestoken in de uitdagingen, noch enige grafische aanpassingen. Maar als je blijft volhouden, jezelf competitief instelt en begint met het verzamelen van alle pins, iconen en beste tijden die worden aangeboden, en wellicht zul je er alsnog enorm van genieten.”
  • Game Informer (78/100): “Ik heb mijn frustraties over het muntsysteem om extra content te ontgrendelen, en helaas zijn de meeste, zo niet alle, spellen in de collectie niet bestand tegen de tand des tijds. Maar als een manier om Nintendo’s geschiedenis te ervaren, wat nostalgie te beleven met lokale vrienden en klassieke spellen te spelen zolang ze leuk zijn, slaagt Nintendo World Championships: NES Edition in zijn opzet.”

De game laat je korte uitdagingen beleven van klassieke NES-spellen. Hierbij staat het halen van de beste tijd centraal. Deze uitdagingen hebben diverse moeilijkheidsgraden, waarvan “legendarisch” de hoogste is.  Het spel is zowel lokaal als online speelbaar, en je tijden zijn met anderen te delen.

In onze hands-on preview noemde Karlijn de multiplayer zonder twijfel het sterkste element.

Nintendo World Championships: NES Edition is vanaf morgen, 18 juli 2024, beschikbaar voor de Nintendo Switch.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

0

Review Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

16-09-2024

1

Rik

super Monkey Ball Banana Rumble fanart n1up

0

Nieuws Dit zit er in nieuwe update Super Monkey Ball Banana Rumble

17-07-2024

1

Evelyne

Super Mario Party Jamboree krijgt eerste leeftijdsclassificatie

4

Nieuws Super Mario Party Jamboree krijgt eerste leeftijdsclassificatie

17-07-2024

1

Evelyne

Discussieer met ons mee! 2

CoeXisT

17 jul 24 om 18:27

#13997‍

503 XP | 84 comments

Oehh… dat zijn harde woorden met lage cijfers. Ik had al eShop tegoed gekocht en op mijn account gezet maar de game nog niet gepreordered. Daar twijfel ik nu wel ff over.

Erik

17 jul 24 om 20:53

#14000‍

5566 XP | 390 comments

Ja, het valt mij stiekem ook een beetje tegen.

Vraag me ook af of de gereduceerde prijs van €29,95 wel door de meeste recensenten is meegenomen.