Ontwikkeling LEGO Horizon Adventures voltooid

  • Nieuws

  • 2 uur geleden

  • Rik

  • 0

Via het officiële X-account laat ontwikkelaar Guerrilla Games weten dat LEGO Horizon Adventures ‘Gold’ is gegaan. Dit betekent dat de ontwikkeling van het spel officieel is afgerond.

De tweet wordt vergezeld van een kort filmpje van hoofdpersonage Aloy in haar LEGO-variant. Zij springt en pakt een gouden lego-steentje vast, waarna ze zelf ook in een gouden LEGO-figuurtje verandert. Op de achtergrond zien we confetti van LEGO-blokjes.


LEGO Horizon Adventures is de eerste game van de Amsterdamse studio Guerrilla Games die naar Nintendo Switch komt. Aangezien Guerrilla Games een dochteronderneming is van Sony, zijn de meeste spellen van hun hand exclusief voor Playstation-hardware. Eerder liet Guerrilla Games al weten waarom er deze keer wel een Sony-game uitkomt op de hardware van de concurrentie: men wil het bereik van de Horizon-IP vergroten. Als LEGO-game heeft deze hervertelling van het verhaal van de eerste Horizon-game een lagere leeftijdsclassificatie dan het origineel. Daarom besloot men om het spel ook naar Nintendo Switch te brengen, waar veel jongere spelers te vinden zijn die (nog) geen Playstation-hardware hebben.

LEGO Horizon Adventures komt uit op 14 november 2024 voor de Nintendo Switch en concurrerende hardware.

Kijk jij uit naar deze LEGO-variant van Horizon Zero Dawn? En heb jij het origineel ooit gespeeld? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Mimikyu komt naar Pokemon Sleep

0

Nieuws Mimikyu komt naar Pokemon Sleep

24-10-2024

0

Evelyne

Ubisoft bevestigd dat ze werken aan een nieuw Rayman Project

0

Nieuws Ubisoft bevestigd dat ze werken aan een nieuw Rayman Project

23-10-2024

2

Coen

Gerucht: Ubisoft Milan werkt aan een Rayman remake

6

Nieuws Gerucht: Ubisoft Milan werkt aan een Rayman remake

23-10-2024

3

Coen

Reageer als eerste!