Ontwikkelaar Temtem praat over vergelijkingen met Pokémon

  • Nieuws

  • 11 sep 22 om 18:40

  • Robin

  • 0

Temtem is pas uitgekomen en de ontwikkelaar praat over de vergelijkingen die ze krijgen met de Pokémon-franchise.

Temtem is net zoals Pokémon of het recent gereviewde Coromon een spel waar je verschillende monsters verzameld. In een interview met Nintendo Everything verteld Lucía Prieto meer over hoe het is om vergeleken te worden met games in hetzelfde genre.

“De vergelijking is niet alleen onvermijdelijk, ze is tot op zekere hoogte ook gezond. We begrijpen dat alles in hetzelfde genre uiteindelijk wordt vergeleken.We nemen het degenen die de vergelijking maken niet kwalijk. De meesten van ons zijn Pokémon-fans en zijn ermee opgegroeid, dus het is vleiend om zelfs maar vergeleken te worden met zo’n relevant en belangrijk spel. Het enige waar we meestal op wijzen is dat Temtem nog erg jong is en niet al 25 jaar de tijd heeft gehad om te leren, vooruitgang te boeken en te ontwikkelen. We zijn een veel kleinere IP zijn die niet verder is gegaan dan game-ontwikkeling. Uiteindelijk zeggen we altijd dat elk spel, zelfs in hetzelfde genre, genoeg ruimte moet krijgen om zijn eigen ding te zijn en niet gedefinieerd moet worden door zijn verschillen of gelijkenissen met een ander spel. Dit is wat we graag meegeven aan onze community.” (vertaald)

Wanneer Nintendo Everything het volledige interview heeft vrijgegeven zullen wij dit ook met jullie delen.

Wat vinden jullie ervan dat games in hetzelfde genre worden vergeleken met elkaar? Is het normaal of gaat het soms juist te ver? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nintendo Everything

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Een Activision-studio werkte naar verluidt aan een Donkey Kong-spel

0

Nieuws Een Activision-studio werkte naar verluidt aan een Donkey Kong-spel

06-05-2024

1

Evelyne

SEGA: Sonic Frontiers bevat meeste content voor Sonic-spel ooit

0

Nieuws SEGA: Sonic Frontiers bevat meeste content voor Sonic-spel ooit

11-09-2022

1

Robin

Nieuwe editie LEGO Star Wars: The Skywalker Saga komt ook naar Switch

1

Nieuws Nieuwe editie LEGO Star Wars: The Skywalker Saga komt ook naar Switch

10-09-2022

1

Jeroen

Reageer als eerste!