Nintendo's Raad van Bestuur heeft vier nieuwe leden

  • Nieuws

  • 29 jun 24 om 23:26

  • Rik

  • 1

De Raad van Bestuur van Nintendo is maar liefst vier nieuwe leden rijker. Tijdens de meest recente aandeelhoudersvergadering gingen de aandeelhouders akkoord met de benoemingen.

Het viertal werd eerder al door Nintendo genomineerd om toe te mogen treden tot de Raad van Bestuur. Als beursgenoteerd bedrijf kunnen de benoemingen echter pas ingaan na toestemming van de aandeelhouders. Het gaat om Yusuke Beppu, Miyoko Demay, Eiko Osawa en Keiko Akashi. Met het toetreden van de vier nieuwe leden bestaat de Raad van Bestuur in totaal uit dertien leden.

Naast deze onbekende nieuwe leden bestaat de Raad van Bestuur uit een aantal bekende namen. Zo zijn Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa, Mario-bedenker Shigeru Miyamoto, Nintendo Direct-presentator Shinya Takahashi, voormalig Nintendo of Europe-directeur Satoru Shibata en Chris Meledandri van Illumination Studios (The Super Mario Bros. Movie) ook allen lid van de Raad van Bestuur.

De nieuwe benoemingen lijken geen grote veranderingen voor de koers van het bedrijf of hun games met zich mee te brengen.

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

De anomalie genaamd Nintendo (Switch)

1

Column De anomalie genaamd Nintendo (Switch)

19-07-2024

1

Robin

Character designer Bayonetta werkte mee aan Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Character designer Bayonetta werkte mee aan Pokémon Scarlet & Violet

29-06-2024

2

Rik

Hoofdafbeelding bij Nintendo wil elke drie tot vijf jaar een gigahit uitbrengen

1

Nieuws Nintendo wil elke drie tot vijf jaar een gigahit uitbrengen

29-06-2024

3

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Apenknul

30 jun 24 om 02:05

#13921‍

3931 XP | 739 comments

Yo, Satoru Shibata, dat is een lange tijd geleden dat ik die naam hoorde vallen. Ik kan me nog Directs herinneren van hem, en het laatste wat ik ooit vernomen had van hem was nog op de Nintendo Switch presentatie uit 2017.

Veel succes voor de 4 die mij onbekend zijn. Weet niet waar ze vanuit Nintendo komen, maar als de aandeelhouders ze accepteren, zullen ze vast wel iets goed doen.