Nintendo trekt weer stekker uit een mobile game

  • Nieuws

  • 22 mrt 22 om 22:51

  • Rik

  • 0

Via het officiële Twitter-account van de game heeft Nintendo laten weten dat Dragalia Lost geen lang leven meer is beschoren. Buiten de Benelux was de game sinds 2018 beschikbaar op mobiele apparaten.

In Nederland en België zal Dragalia Lost een minder bekende naam zijn bij Nintendo-fans. Vanwege onduidelijkheden over de wetgeving omtrent lootboxes en microtransacties, die hier als een van de strengste ter wereld gezien worden, koos Nintendo ervoor om de game nooit beschikbaar te maken in de Nederlandse en Belgische digitale winkelschappen. Dragalia Lost is een action RPG waar in tegenstelling tot andere mobiele games van Nintendo een originele IP aan was gekoppeld. De game speelt zich af in Alberia, het draken-koninkrijk waar leden van de koninklijke familie de gave hebben om in draken te veranderen. Vanaf 2018 volgde de game een verhaal dat in verschillende hoofdstukken verteld werd. Het verhaal zal ten einde komen met het aanstaande 26e hoofdstuk. Dragalia Lost werd ontwikkeld door de externe studio Cygames.

Het stoppen van de ondersteuning van Dragalia Lost lijkt in een trend te passen. Met het succes van de Switch lijkt Nintendo hun smartphone-ambities al een paar jaar op een lager pitje te zetten. Vorig jaar werd Dr. Mario nog stopgezet. Dr. Mario was op dat moment de minst lucratieve smartphone-game voor Nintendo, een titel die Dragalia Lost heeft overgenomen. Wat dat betreft is het dan ook geen verrassing dat Dragalia Lost de volgende Nintendo smartphone-game is die het veld moet ruimen. Ondanks de relatief lage opbrengsten ten opzichte van andere smartphone-games heeft Dragalia Lost tot op heden minstens 100 miljoen dollar opgebracht.

Bekijk hier de aankondigingstrailer voor Dragalia Lost terug

Niantic

De samenwerking op smartphone-gebied van Nintendo met Pokémon GO-maker Niantic blijft echter onverstoord sterk. Pokémon GO wordt nog altijd actief ondersteund en vorig jaar kwam ook Pikmin Bloom nog uit voor smart devices. Om hier ruimte voor te maken stopte Niantic juist de ondersteuning van een Harry Potter-game.

Als Nederlanders en Belgen zijn wij niet echt aangedaan door de stopzetting, maar had jij Dragalia Lost graag speelbaar gezien in de lage landen? Of zou je de IP juist graag een comeback op de Switch zien maken? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

0

Media Luigi ontwaakt met nieuwe trailer Luigi's Mansion 2 HD

05-05-2024

1

Kitty

Nieuwe trailer en release datum voor Souldiers

0

Nieuws Nieuwe trailer en release datum voor Souldiers

22-03-2022

0

Rik

Rune Factory 5 – Precies zoals vroeger

1

Review Rune Factory 5 - Precies zoals vroeger

22-03-2022

5

Kitty

Reageer als eerste!