Nintendo Switch Online uitgebreid met twee Nintendo 64-games

  • Nieuws

  • 24 apr 24 om 09:40

  • Erik

  • 1

Nintendo Switch Online krijgt bezoek van twee Nintendo 64-games: Extreme-G en Iggy’s Reckin’ Balls. De spellen zijn vanaf nu speelbaar.

Extreme-G en Iggy’s Reckin’ Balls zijn beide racespellen: de een laat je met futuristiche motors snellen, terwijl de ander je over knotsgekke platformparcoursen laat rollen. Beide games ondersteunen online en lokale multiplayer.

Nintendo heeft een trailer uitgebracht die beide games in actie laat zien.

Beide spellen zijn gepubliceerd door uitgever Acclaim, eind jaren ’90. Je kunt het volgende verwachten:

  • Extreme-G bevat twaalf futuristische racebanen vol loopings en moeilijke bochten. Hierop rijd je in zogenaamde gevechtsmotors, waarmee je je tegenstanders probeert te verslaan. Hiervoor heb je ook een aantal power-ups tot je beschikking. Kan lokaal en online met maximaal vier spelers tegelijk gespeeld worden.
  • In Iggy’s Reckin’ Balls ben je zelf een bal. Jij racet door verticale obstakelparkoersen en probeert de eerste plek te pakken. Hiervoor moet je doorgaans zo hoog mogelijk proberen te komen. Races zitten vol short-cuts waarmee je een gedeelte af kunt snijden, maar pas op voor vijanden. Speelbaar met maximaal vier spelers.

In Japan is deze week Blast Dozer (link naar YouTube-video) aan NSO toegevoegd; een alternatieve naam voor Rare’s Blast Corps. Deze game is al beschikbaar in Europa.

Nintendo brengt geregeld spellen uit voor de Nintendo 64-applicatie van de Nintendo Switch. De laatste keer dat er een Nintendo 64-spel is toegevoegd, is alweer een tijdje terug: in februari kwam het eerder genoemde Blast Corps bij het pakket. Nintendo lanceerde in november een speciale 18+ Nintendo 64-app in Japan.

Deze games zijn enkel te spelen met een abonnement op Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket.

Wat vind jij van deze toevoegingen? Heb jij Extreme-G of Iggy’s Reckin’ Balls ooit al gespeeld? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

0

Media Luigi ontwaakt met nieuwe trailer Luigi's Mansion 2 HD

05-05-2024

1

Kitty

Mario_Tandwiel_update

1

Nieuws Nintendo Switch krijgt systeemupdate 18.0.1; dit zit er in

24-04-2024

1

Evelyne

Planet of Lana

1

Review Planet of Lana

24-04-2024

4

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Maurice

24 apr 24 om 11:20

#13510‍

2706 XP | 189 comments

Extreme-G heb ik weleens gespeeld en tof dat er een online multiplayer optie is.