Nintendo lanceert 18+ Nintendo 64 NSO-app in Japan

  • Nieuws

  • 29 nov 23 om 08:43

  • Coen

  • 0

Nintendo heeft aangekondigd dat er deze maand een 18+-versie komt van de Nintendo 64 Nintendo Switch Online-app in Japan.

Gepaard met de aankondiging van Jet Force Gemini heeft Nintendo besloten in Japan een aparte app te maken voor bepaalde Nintendo 64-games. Jet Force Gemini en GoldenEye 007 zijn speelbaar via deze app. In westerse landen zullen deze games speelbaar zijn via de normale NSO+-app. De nieuwe app komt uit tegen het einde van november samen met deze games.

Japanse NSO+ Nintendo 64 Trailer

Nintendo doet dit omdat beide deze titels de “Z” beoordeling hebben ontvangen van CERO (de Japanse versie van PEGI). Dit betekent dat ze apart van kindervriendelijke-games moeten staan in (digitale) winkels en dat de koper moet kunnen verifiëren dat ze 18 of ouder zijn. Door de games in een andere app te zetten dekt Nintendo zich in tegen een straf van CERO en kunnen kinderen niet bij deze games komen. Dit verklaart ook waarom GoldenEye 007 daar niet op hetzelfde moment als in het westen uitkwam via Nintendo Switch Online.

Er zijn vooralsnog geen plannen om een dergelijke applicatie in het westen uit te brengen.

Wij in het westen moet nog even wachten voordat we Jet Force Gemini mogen spelen. Op dit moment heeft die game namelijk nog de erg niet specifieke releasedatum: “december”. GoldenEye 007 is al sinds begin dit jaar voor de NSO+-app te spelen.

Wat denk jij van deze beslissing? En kijk jij uit naar Jet Force Gemini? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Coen

Sinds dat Coen als vijfjarig jochie een GameBoy in zijn schoot geworpen kreeg is het al foute boel. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan bij Nintendo. Geef hem een platformer als Rayman of Donkey Kong en voor je je kunt omdraaien heeft hij hem al uit. Daarnaast heeft deze jongen ook nog creatieve kanten die zijn aangewakkerd door het spelen van games zoals Rayman en Pokémon. Een veelzijdige knul dus!

Lees meer over Coen

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

2

Kitty

Update Nickelodeon All-Star Brawl 2 pakt community-feedback aan

0

Nieuws Update Nickelodeon All-Star Brawl 2 pakt community-feedback aan

29-11-2023

0

Coen

Hoofdafbeelding bij F-Zero 99 krijg bezoek van Classic Race-modus op 29 november

1

Nieuws F-Zero 99 krijgt Classic Race-modus op 29 november

29-11-2023

5

Erik

Reageer als eerste!