Nintendo Pictures op zoek naar personeel voor animatieprojecten

  • Nieuws

  • 28 nov 22 om 16:23

  • Rik

  • 4

In oktober konden we al melden dat Nintendo het nieuwe dochterbedrijf Nintendo Pictures oprichtte. Nintendo Pictures is een visueel productiebedrijf dat animaties gaat maken gebaseerd op Nintendo’s IP’s. Het bedrijf is nu officieel op zoek naar personeel.

Dit blijkt uit een tweet van het Japanse Nintendo-account. Nintendo zoekt verschillende mensen voor de planning en productie van animatieprojecten. Volgens de tweet zullen de animaties van Nintendo Pictures een wereldwijd publiek hebben. Het feit dat de tweet enkel in het Japans is suggereert dat de banen alleen open staan voor Japanners of mensen die in Japan wonen.

Nintendo Pictures Corporation, een bedrijf van de Nintendo Group, plant en produceert visuele beelden met gebruik van de IP van Nintendo. Wij werven momenteel voor verschillende functies in verband met de planning en productie van animatiefilms. Als je geïnteresseerd bent in het creëren van visuele beelden voor het plezier van klanten over de hele wereld, solliciteer dan.
(automatische vertaling)

Het Cinema Deux-level uit ARMS was slechts een voorproefje op Nintendo’s film-ambities

Welke Nintendo-series als eerste de animatie-behandeling krijgen, is onbekend. Nintendo Pictures heeft niets te maken met The Super Mario Movie, die Nintendo in samenwerking met Illumination Studios maakt.

Wat voor geanimeerde content hoop jij te zien uit de stal van Nintendo Pictures? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

0

Media Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

18-04-2024

1

Erik

Online gevechten in Scarlet / Violet zijn ‘rigged’ volgens spelers

1

Nieuws Online gevechten in Scarlet / Violet zijn 'rigged' volgens spelers

28-11-2022

1

Erik

Lanceertrailer voor prehistorisch platformspel New Joe & Mac Caveman Ninja

0

Media Lanceertrailer voor prehistorisch platformspel New Joe & Mac Caveman Ninja

28-11-2022

2

Jeroen

Discussieer met ons mee! 4

Apenknul

28 nov 22 om 19:35

#7695‍

3756 XP | 707 comments

Animatiefilms als in echt gewoon films voor in de bioscoop, right? Of kunnen het alsnog ook gewoon korte tussenscenes voor de games betekenen?

Als het eerste betreft: NCU confirmed? Woah, ik zou graag een reeks Splatoon films zien in de bios, of Kid Icarus films, of Star Fox films met een F-ZERO Crossover film tussendoor. Waarna het uiteindelijk naar een Super Smash Bros. Movie leidt. Yush please.

Rik

28 nov 22 om 21:16

#7696‍

4676 XP | 666 comments

Officieel weten we daar nog niks over, maar er zit natuurlijk nog best veel tussen bioscoopfilms en game cutscenes... Herinner je de Pikmin-shorts of de Star Fox Zero anime aflevering nog?

Apenknul

29 nov 22 om 09:36

#7702‍

3756 XP | 707 comments

Ah ja, ofcourse! Maar of dat soort shorts winstgevend zijn voor Nintendo, en of je dan een geheel nieuwe studio daarvoor overkoopt, betwijfel ik wel.

Rik

29 nov 22 om 14:07

#7712‍

4676 XP | 666 comments

Geen idee, maar een IP beter bekend krijgen bij het grote publiek kan natuurlijk ook handig zijn voor een bedrijf los van de vraag of het filmproject zelf winstgevend is.

Ik zou een Splatoon-serie gericht op de 'Nickelodeon-doelgroep' bijvoorbeeld ook een heel slimme zet vinden. Kun je toffe dingen mee doen en Splatoon wordt daar alleen maar bekender/populairder mee.