Nintendo patenteert 'flexibel' dock voor Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 4 apr 24 om 09:28

  • Erik

  • 0

Op 2 april is een patent van Nintendo online gekomen die een flexibeler Nintendo Switch-dock toont. Het doel is om de bekabeling te stroomlijnen.

Het punt waar je de HDMI- en energiekabel van de Nintendo Switch insteekt, zit op het patent in het midden van het dock. Dat niet alleen: deze is te roteren, zodat deze ingangen ook aan de andere kant kunnen zitten.

Volgens Nintendo maakt deze opzet de kabelconnectie van de console naar de televisie gestroomlijnder. Het is nu mogelijk ‘vervelend’ dat de poorten nu aan één vaste zijde zitten. Deze variant maakt het potentieel gemakkelijker om de Nintendo Switch aan de andere kant van je televisie neer te zetten.

Het nieuwe dock bevat daarom op hetzelfde punt ook twee USB-poorten aan de binnenkant. Dit betekent dat deze eveneens te roteren zijn.

Zo zou deze nieuwe variant van de Nintendo Switch werken. Bron foto: Nintendo.

Bekijk hier een PDF van het patent, zoals gepubliceerd op United States Patent and Trademark Office.

Het feit dat dit patent gedeeld is, betekent niet dat het werkelijkheid wordt. De console gaat inmiddels zijn achtste levensjaar in, en investeren in een nieuwe versie is hierdoor minder logisch.

Een patent is een manier om je innovatie, uitvinding of idee auteursrechtelijk te beschermen. Eind vorig jaar patenteerde Nintendo nog een dubbelschermige handheld, waarvan de schermen afneembaar waren. Mogelijk ging het om ideeën voor de Nintendo Switch 2. Begin vorig jaar vroegen ze daarnaast copyright aan voor een mobiele applicatie die lijkt op Nintendogs.

Heb jij ooit problemen gehad met de bekabeling van de Nintendo Switch? Laat het weten in de reacties!

 

Bron: United States Patent and Trademark Office

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

0

Media Luigi ontwaakt met nieuwe trailer Luigi's Mansion 2 HD

05-05-2024

1

Kitty

Nintendo-enquête vraagt spelers naar Mario & Luigi

2

Nieuws Nintendo-enquête vraagt spelers naar Mario & Luigi

04-04-2024

2

Kitty

Demo beschikbaar voor SaGa Emerald Beyond

0

Nieuws Demo beschikbaar voor SaGa Emerald Beyond

04-04-2024

2

Rik

Reageer als eerste!