Nintendo-patent toont apparaat met twee afneembare schermen

  • Nieuws

  • 30 okt 23 om 09:19

  • Erik

  • 6

Er is een Nintendo-patentaanvraag gevonden dat een gaming apparaat toont met twee schermen, die je uit elkaar kunt halen.

De afbeeldingen zijn door Nintendo ingediend op 11 november 2022, en gevonden op de World Intellectuel Property Organization-website . Het toont een Nintendo Switch-achtig apparaat met een tweede scherm. Mogelijk gaat het om ideeën voor de Nintendo Switch-opvolger.

De twee schermen kun je in ieder geval op drie manieren gebruiken: ten eerste als ondersteuning van het eerste scherm, waardoor er een Nintendo (3)DS-achtig apparaat ontstaat. Je kunt het eerste scherm echter ook verbergen door ‘m erop te leggen. Daarnaast kunnen de twee schermen onafhankelijk van elkaar opereren.

Afbeelding van Nintendo-patent laat apparaat met twee schermen zien

Het apparaat uit het patent, zo heeft hij twee schermen.

Er staat de volgende beschrijving bij (vertaald, let op: dit is vrij technische taal):

“Dit elektronische apparaat bestaat uit een eerste toestel en een tweede toestel. Het eerste en tweede toestel kunnen afzonderlijk aan elkaar vastgemaakt worden. Het eerste toestel heeft een eerste oppervlakte, en een eerste scherm en een connectiemechanisme dat gepositioneerd zijn op het eerste oppervlakte. Het tweede toestel heeft een tweede oppervlakte, een tweede scherm die gepositioneerd is op die tweede oppervlakte, en een twee achtervlakte die op de omgekeerde kant zit van het tweede scherm. Daarnaast is er een tweede connectiemechanisme dat gepositioneerd is op de tweede achtervlakte.”

“Het tweede conectiemechanisme kan verbonden worden met het eerste connectiemechanisme in een eerste oriëntatie of een tweede oriëntatie die omgekeerd is van de eerste oriëntatie. Als het in een eerste connectiestatus is op het moment dat de tweede connectiemechanisme is verbonden met het eerste connectiemechanisme in de eerste oriëntatie, de tweede achtervlakte is gepositioneerd om het eerste scherm te verbergen. Als het in een tweede connectiestatus is, is het tweede connectiegedeelte verbonden met het eerste connectiegedeelte in de tweede oriëntatie, dan is de tweede achtervlakte zo gepositioneerd om het eerste scherm niet te verbergen.”

Afbeelding van Nintendo-patent laat apparaat met twee schermen op elkaar zien

Het apparaat uit het patent met de schermen op elkaar gestapeld.

Dit hoeft niet te betekenen dat de opvolger gebruik gaat maken van een tweede scherm: Nintendo patenteert vaker apparaten, en deze komen niet altijd één op één uit. Zo doken er voor de release van de originele Switch ook patenten op van een controller die één groot scherm (thanks, VGC) zou zijn.

In de Nintendo Switch-geruchten is een unieke gimmick als deze niet genoemd. Er werd vooralsnog vaak gesproken over een “krachtigere” variant, iets dat bleek uit uitspraken van Activision, maar ook de vermeende Switch 2-demosessie tijdens de Gamescom.

Wat vind jij van dit patent? Denk je dat we hier wat van gaan zien voor de Switch 2? Zie jij een terugkeer naar een meer 3DS-achtig apparaat zitten? Laat het weten in de reacties!

 

Bron: World Intellectuel Property Organization (via GameRant)

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

Team Spook wint Splatoween-Splatfest in Splatoon 3

2

Nieuws Team Spook wint Splatoween-Splatfest in Splatoon 3

30-10-2023

3

Dennis

Sony: “Playstation Portal geen concurrent voor de Nintendo Switch”

7

Nieuws Sony: "Playstation Portal geen concurrent voor de Nintendo Switch"

30-10-2023

4

Rik

Discussieer met ons mee! 6

Paul

30 okt 23 om 09:27

#11939‍

3804 XP | 659 comments

Ik kan niks vinden op de site van WIPO en Gamerant heeft nou eenmaal niet de beste track record als het aankomt op feitjes, dus ik vind het moelijk. Normaal gesproken gaan zulke plaatjes vergezeld met lappen aan tekst die uitleggen wat er allemaal gebeurt in de plaatjes, en nu ontbreekt dat waardoor uitpluizen wat dit precies / moet gaan worden niet zo makkelijk maakt. 

Afijn, kan ook aan mijn eigen zoek-kunsten liggen. Als iemand een linkje heeft dan waardeer ik dat heel erg! 

Erik

30 okt 23 om 09:49

#11943‍

5040 XP | 362 comments

Gevonden via Reverse Image-search > Resetera. Hier een directe afbeelding van de WIPO: https://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2023203801

Ik zie echter in verdere context dat het (nog) niet om een patent gaat. Dus ik zal dat even nuanceren. Thanks voor je scherpheid, dus.

Paul

30 okt 23 om 11:02

#11947‍

3804 XP | 659 comments

Oh ja dat is ook nog een optie. Goed bezig! Het lijkt dus een beetje op een Switch waarvan de schermen afzonderlijk of tegelijk gebruikt kunnen worden. 3DS-compatibility maybe? 

Erik

30 okt 23 om 12:18

#11949‍

5040 XP | 362 comments

Haha, jep! Dat laatste is wel interessant; misschien een soort vervanging van de Joy-Con, waarbij je een heel scherm aan iemand anders kunt uitlenen (of iets dergelijks). 

En wie weet, inderdaad! Allemaal speculatie natuurlijk, maar zo waarborgen ze wel (makkelijker) de hele 3DS / DS-library, die nu digitaal een beetje verloren gaat.

rob1N

30 okt 23 om 09:51

#11944‍

5441 XP | 1048 comments

Stiekem hoop ik niet dat ze dit doen, met twee schermen. De DS / 3DS was leuk maar het voegde in mijn beleving niet heel veel toe anders dan een schermpje wat handig was voor maps of snelkoppelingen naar items of zo. 

Ik hoop echt dat de nieuwe console meer focust op kracht en vermogen. 

Yosher

30 okt 23 om 10:57

#11946‍

5950 XP | 1102 comments

Ben bang dat ze dat niet gaan doen. Dat zal de kosten alleen maar omhoog drijven en dat wil Nintendo niet. En als ze het wel doen zal dat de kosten ook door schuiven naar de klant, krijgen we straks een Nintendo apparaat van 500 euro ofzo. 

 

Mij maakt het persoonlijk niet uit wat ze gaan doen, ik haal hem toch wel, want ik weet dat mijn favoriete franchises er toch wel speelbaar op zullen zijn. Als ze dus toch gaan inzetten op kracht en vermogen, vind ik het helemaal prima.