Nintendo past Japanse naam Spike aan

  • Nieuws

  • 25 apr 23 om 02:05

  • Rik

  • 1

Nintendo heeft via hun Japanse Twitter-account laten weten de naam van een klassiek Nintendo-personage aan te passen. Het gaat om ‘ブラッキー’ (Blackie) uit de NES-game Wrecking Crew. Voortaan gaat hij in Japan door het leven als Spike (スパイク).

(Foreman) Spike is ook al de naam van het personage in de Westerse markt. Nintendo heeft geen officiële reden gegeven voor de naamsverandering, maar deze laat zich wel raden: ‘Blackie’ zou onbedoelde associaties met racisme kunnen oproepen. Op papier zouden deze associaties overigens ongegrond zijn. Spike is, net als Mario en Luigi, blank en Blackie is een bestaande achternaam van Britse origine.

De naam van het personage Blackie, dat voorkomt in Wrecking Crew en andere spellen voor de Famicom [NES], wordt veranderd in “Spike”, dezelfde naam als in de VS en Europa. De naam in The Super Mario Brothers Movie, die op 28 april 2023 uitkomt, zal ook “Spike” zijn.

Spike maakte zijn debuut in Wrecking Crew voor de NES uit 1985. Sindsdien hebben we hem buiten Japan vrijwel nooit meer gezien. Illumination Studios haalde het personage echter weer van stal voor The Super Mario Bros. Movie. De aankondiging van de naamswijziging gaat dan ook vooraf aan de Japanse release van de film. Waar wij al vanaf 5 april naar de Mario film kunnen kijken in de Nederlandse en Belgische bioscopen, moeten de Japanners nog wachten tot 28 april.

Kende jij Spike al voor de Mario Movie? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nintendo op Twitter

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo stopt met X-integratie op de Nintendo Switch vanaf juni

1

Nieuws Nintendo stopt met X-integratie op de Nintendo Switch vanaf juni

09-05-2024

1

Erik

Studio Trigger deelt openingsanimatie van Omega Strikers

1

Media Studio Trigger deelt openingsanimatie van Omega Strikers

25-04-2023

3

Erik

Trinity Trigger – Voor de RPG-fans

2

Review Trinity Trigger - Voor de RPG-fans

24-04-2023

7

Thijmen

Discussieer met ons mee! 1

Paul

25 apr 23 om 16:20

#9664‍

3804 XP | 659 comments

Prima toch.