Nintendo op de hoogte van het bestaan van Palworld

  • Nieuws

  • 23 jan 24 om 09:47

  • Erik

  • 1

Nintendo weet dat Pokémon-like Palworld bestaat, erkennen ze in een officiële reactie. Ze willen echter niet reageren op “individuele gevallen”.

Bloomberg heeft deze reactie gekregen van Nintendo omtrent het debacle van Palworld, aldus verslaggever Takashi Mochizuki op X. Hij kreeg echter geen inhoudelijk statement. Bloomberg heeft ook verhaal opgehaald bij The Pokémon Company, alleen zij weigerden een reactie te geven.

Het oud-hoofd van het juridisch team van Pokémon, Don McGowan, was eerder tegen Game File verbaasd dat Palworld zo ver is gekomen. Hij zei het volgende: “Dit lijkt op rip-off onzin die ik duizend keer per jaar zou zien toen ik Chief Legal Officer was bij The Pokémon Company. Ik ben echt verbaasd dat het zo ver weet te komen.”

Palworld is een Pokémon-like die de wereld op dit moment in zijn greep heeft. Het spel verkocht vijf miljoen keer in drie dagen. Het wordt echter bekritiseerd omdat de designs zoveel op de zakmonsters van Game Freak lijken. Op dit moment is er al een mod die de de beesten verandert in Pokémon.

Palworld is niet de op de Nintendo Switch beschikbaar.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

0

Nieuws Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

19-09-2024

1

Rik

Concept Nintendo Switch-menu van voor 2016 opgedoken

0

Nieuws Concept Nintendo Switch-menu van voor 2016 opgedoken

23-01-2024

4

Martijn

Another Code: Recollection – Een geslaagde remake

5

Review Another Code: Recollection - Een geslaagde remake

23-01-2024

8

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Arkalay

24 jan 24 om 10:58

#12730‍

313 XP | 60 comments

Kheb de game geprobeerd maar vind t geen zak aan. Pokemon is, in de core, gewoon kwalitatief beter maar jammer dat t zo buggy is.