Concept Nintendo Switch-menu van voor 2016 opgedoken

Terug in de tijd met enkele designconcepten van voordat de Nintendo Switch werd uitgebracht.

De Nintendo Switch kwam uit op 3 maart 2017, maar was daarvoor natuurlijk allang in ontwikkeling. De Duitse vertaler PaulFelixKelly deelde afbeeldingen op X van het vroege systeemmenu. Deze vond hij op het door hem bemachtigde prototype Switch NAND, dat gebruikt werd tijdens de vroege ontwikkeling en productie van het systeem.

Deze designconcepten zijn gemarkeerd afkomstig te zijn uit 2015, maar werden in een testmap “album” ontdekt. Daardoor is niet duidelijk van wanneer deze precies zijn. Mogelijk is de datering later opgegeven om deze in de applicatie te kunnen bekijken. Het zijn eigenlijk placeholders voor wat later het uiteindelijke menu is geworden.

Achtereenvolgens zien we hier placeholders voor het systeemmenu, applicaties, vriendenmenu en de instellingen (vervaagd)

Zoals je ziet kwamen niet alle afbeeldingen terug op de uiteindelijke Nintendo Switch. Deze menu’s zijn vervolgens doorontwikkeld tot de vormgeving die we nu kennen, maar geeft een beeld van eerdere concepten en welke richting het design had kunnen opgaan. Deze waren duidelijk een stuk kleurrijker en chaotischer. Meer zoals we gewend waren van de Wii en Wii U, waar de meeste gebruikte afbeeldingen oorspronkelijk ook vandaan kwamen. Nintendo had duidelijk een andere, meer gestroomlijnde en overzichtelijke visie voor het definitieve ontwerp.

Daarnaast vond hij een aantal design concepten van het systeem zelf, uit 2016. Er zijn vroege versies van het apparaat, het dock en de Pro Controller te zien. Deze verschillen nog enigszins van hoe de producten uiteindelijk in de winkels kwamen te liggen. Het is interessant om te zien hoe dit uiteindelijk is doorontwikkeld tot de huidige Nintendo Switch.

Wat vindt jij van deze vroegere versies en hoe ze zich uiteindelijk hebben ontwikkeld tot de huidige Nintendo Switch? Laat het ons weten in je reactie!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei]Β 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei]Β 

18-05-2024

3

Erik

Hoofdafbeelding bij Trailer Princes Peach: Showtime! toont Peach haar transformaties

3

Media Trailer Princess Peach: Showtime! toont nieuwe transformaties

23-01-2024

3

Erik

Hoofdafbeelding bij Nintendo erkent bestaan Palworld

1

Nieuws Nintendo op de hoogte van het bestaan van Palworld

23-01-2024

3

Erik

Reageer als eerste!