Nintendo lijkt verantwoordelijk voor comeback van Professor Layton

  • Nieuws

  • 3 uur geleden

  • Rik

  • 0

Jarenlang was Professor Layton de onbetwiste topserie van Japanse ontwikkelaar LEVEL-5. Toch bracht het bedrijf al lange tijd geen nieuwe Layton-spellen meer uit. De CEO van LEVEL-5 hint er sterk op dat we Nintendo mogen bedanken dat er toch nog een nieuw deel in de serie uit zal komen.

Dit liet LEVEL-5 CEO Akihiro Hino tijdens de Tokyo Game Show vallen in een publiek gesprek met Dragon Quest-bedenker Yuji Horii (die wel meer te vertellen had tijdens TGS). In dit gesprek erkende Hino dat het al bijna tien jaar geleden is dat er een nieuwe Professor Layton-game uitkwam. Hij noemde de Layton-serie dan ook ‘enige tijd afgesloten’. Mede omdat het verhaal van Layton in Professor Layton en de erfenis van de Azran (3DS, 2013) ‘prachtig’ was afgesloten, stond Hino niet te springen om een nieuw deel te maken in de Layton-serie. Het waren externe factoren die de terugkeer van de puzzelprofessor wisten te bewerkstelligen:

Er waren bepaalde individuen in de industrie die heel graag wilden dat we een nieuwe [Layton] game zouden uitbrengen… vooral dit bedrijf “N” oefende veel druk uit.
-LEVEL-5 CEO Akihiro Hino (vertaald)

Gezien de grote verbondenheid van de Layton-serie met Nintendo-hardware en het feit dat Nintendo buiten Japan de uitgever was van de Layton-serie, kan ‘bedrijf N’ eigenlijk alleen op Nintendo slaan. Na deze push vanuit Nintendo raakte Akiho Hino zelf ook overtuigd van de potentie om een nieuwe Professor Layton te maken. Naar eigen zeggen wilde hij gebruik maken van de kwaliteiten van de moderne console om de fans een nieuwe Layton-ervaring te bieden.

Spirituele opvolgers

LEVEL-5 staat er al langer om bekend dat ze hun series op een gegeven moment afsluiten. Vaak worden deze dan opgevolgd door een spirituele opvolger, games die weliswaar lijken op hun voorgangers maar een volledig nieuwe setting creëren. Een voordeel van deze aanpak is dat de drempel voor nieuwe spelers lager is om in te stappen bij een nieuwe IP dan het vijfde deel in een lopende serie. Aan de andere kant gooit LEVEL-5 hiermee bekende merknamen overboord.

Vorige week kondigde LEVEL-5 nog de opvolger van de populaire Yokai Watch-serie aan: Holy Horror Mansion. Ook de LBX (Little Battler eXperience)-serie werd in 2021 opgevolgd door Megaton Mushashi. Eigenlijk was Professor Layton hetzelfde lot beschoren: de nieuwe game DecaPolice had de opvolger van Layton moeten worden. Het is voor het eerst dat LEVEL-5 een ‘gepensioneerde’ IP terugbrengt in actieve dienst, wat de bemoeienis van Nintendo alleen maar aannemelijker maakt.

Ben jij blij dat Nintendo druk uit heeft geoefend op LEVEL-5 voor een nieuwe Layton-game? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Automaton media

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Twee F-Zero-games komen naar Nintendo Switch Online

0

Nieuws Twee F-Zero-games komen naar Nintendo Switch Online

02-10-2024

1

Erik

Derde mini-trailer voor Mario & Luigi: Brotherhood

0

Nieuws Derde mini-trailer voor Mario & Luigi: Brotherhood

02-10-2024

1

Rik

Nintendo haalt Switch-emulator Ryujinx offline

3

Nieuws Nintendo haalt Switch-emulator Ryujinx offline

02-10-2024

1

Rik

Reageer als eerste!