Nintendo haalt Switch-emulator Ryujinx offline

  • Nieuws

  • 9 uur geleden

  • Rik

  • 1

Nintendo heeft weer een overwinning behaald in haar eeuwige strijd tegen piraterij van hun software: de Nintendo Switch-emulator Ryujinx trekt de stekker uit al haar activiteiten.

Op het Discord-kanaal van Ryujinx laat gdkchan, de maker van de Ryujinx-emulator, weten te zijn benaderd door Nintendo. The Big N en gdkchan zijn overeengekomen dat hij per direct stopt met de verdere ontwikkeling van de emulator en de organisatie en al daartoe behorende middelen verwijderd. Het is niet bekend of gdkchan een boete moet betalen aan Nintendo, zoals de ontwikkelaars van een andere Switch-emulator dat eerder al moesten. De Github-pagina voor Ryujinx verdween abrupt, waarna al snel het volgende bericht volgde op het Discord-kanaal van Ryujinx (vertaald):

Gisteren nam Nintendo contact op met gdkchan en bood hem een overeenkomst aan om te stoppen met het werk aan het project en om de organisatie en alle gerelateerde onderdelen waar hij de controle over heeft te verwijderen. In afwachting van de bevestiging of hij deze overeenkomst zou aannemen, is de organisatie verwijderd, dus ik denk dat het veilig is om te bepalen wat de uitkomst is. In plaats van jullie achter te laten met alleen maar paniek en speculatie, heb ik besloten dit korte bericht te schrijven om wat afsluiting te geven.

Deze woorden zijn van mijzelf. Ik wil hier voor niemand anders spreken, dus onthoud dat tijdens het lezen.

Dank aan [iedereen] die code, documentatie of probleemrapporten heeft bijgedragen aan het project. Bedankt dat jullie ons gevolgd hebben tijdens de ontwikkeling. Ik heb veel leuke dingen kunnen leren over spellen waar ik van hou, ik heb ervan kunnen genieten met vernieuwde kwaliteiten en in unieke omstandigheden, en ik weet zeker dat jullie allemaal ervaringen hebben die net zo bijzonder zijn. Ik wil mijn eigen grote dank uitspreken aan ons moderatieteam, dat hier onder moeilijke omstandigheden is geweest en altijd een manier heeft gevonden om er iets leuks van te maken.

Nintendo staat bekend om haar harde lijn wat betreft emulators en software-piraterij. Het bedrijf is berucht voor het inzetten van haar ‘Nintendo Ninja’s’ om in hun ogen illegale content offline te krijgen. Naast Switch-emulator Yuzu, sneuvelden ook 3DS-emulator Citra en alle Nintendo-gerelateerde mods op moddingsite Gamebanana. Wii- en Gamecube-emulator Dolphin wist de dans tot op heden te ontspringen, maar Nintendo blokkeerde wel een Steam-release van die emulator.

Denk jij dat Nintendo iets opschietien van Ryujinx? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Twee F-Zero-games komen naar Nintendo Switch Online

0

Nieuws Twee F-Zero-games komen naar Nintendo Switch Online

02-10-2024

0

Erik

Derde mini-trailer voor Mario & Luigi: Brotherhood

0

Nieuws Derde mini-trailer voor Mario & Luigi: Brotherhood

02-10-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij

1

Special 10 opvallende Nintendo Switch-games voor oktober 2024

01-10-2024

2

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Fl@ppy

2 uur geleden

#14508‍

3319 XP | 645 comments

Aangezien de Switch nog springlevent is en de Switch 2 bwc is zeer waarschijnlijk, begrijp ik dat Nintendo dit doet. Echter als de levensloop van een console voorbij is, zouden ze best wat meer vrijheid mogen geven.