Nintendo en Pokémon klagen makers van Palworld aan

  • Nieuws

  • 8 uur geleden

  • Erik

  • 5

Nintendo en The Pokémon Company klagen de makers van Palworld aan, Pocketpair. Ze worden beschuldigd van het breken van meerdere patenten.

Nintendo laat op haar website weten dat ze op 18 september jongstleden een rechtszaak tegen de Palworld-makers aangespannen hebben bij de rechtbank van Tokio. Ze vragen om een “bevel tegen inbreuk” en compensatie doordat Palworld meerdere patentrechten van de twee organisaties schendt.

“Nintendo zal de nodige maatregelen blijven nemen tegen elke inbreuk op haar intellectuele eigendomsrechten, waaronder het Nintendo-merk zelf, om de intellectuele eigendommen te beschermen die het bedrijf in de loop der jaren hard heeft gewerkt om te vestigen.”

Pocketpair bevestigt inmiddels dat ze de aanklacht hebben ontvangen. Ze weten op dit moment niet welke specifieke patenten ze gebroken hebben, maar starten met de legale stappen en onderzoek om hiernaar te kijken.

Ze noemen het daarnaast “jammer” dat ze geforceerd worden om zoveel tijd hierin te steken en bieden hun excuses aan fans aan voor eventuele bezorgdheid die is ontstaan.

Afbeelding toont de aanklacht van Pokémon en Nintendo tegen de makers van Palworld

Het officiële statement van Nintendo.

Palworld lanceerde begin dit jaar voor concurrerende platformen, en is een openwereld survivalspel met wezens die verdacht veel leken op Pokémon. Bij sommige leken ze zelfs de onderdelen ervan te hebben gebruikt. Het spel was gigantisch populair bij launch, maar er was ook kritiek van Pokémon-fans.

Een woordvoerder van Nintendo laat tegen Game File weten dat de keuze voor een rechtszaak na uitvoerig onderzoek is gemaakt: “We hebben de rechtszaak nu aangespannen na zorgvuldig onderzoek van de inhoud die het onderwerp is van deze rechtszaak. We zullen geen commentaar geven op onderwerpen die verband houden met de inhoud van de rechtszaak.”

Eind juni liet de directeur van Pocketpair, Takuro Mizobe, nog weten dat hij niets gehoord heeft van het bedrijf over de nieuwe game. “Helemaal niets”, zei hij toen. “Nintendo en The Pokémon Company hebben nog niets tegen ons gezegd.”

Toch liet zowel Nintendo als The Pokémon Company vlak na launch weten de zaak te onderzoeken. Ze blijken nu voldoende bewijsmateriaal te hebben gevonden om een rechtszaak aan te spannen.

Interessant genoeg is de maker van Palworld juist bezig die wereld nóg meer uit te breiden. In juli richtten ze met Sony een nieuw bedrijf op, Palworld Entertainment Inc. Daarnaast gaan er geruchten dat de game ook naar de PlayStation 5 komt.

In Palworld probeer je in te overleven in een wereld waar voedsel schaars in en gevaar op elke hoek schuilt. Jij moet dus voldoende eten en drinken binnen zien te krijgen, iets wat een stuk gemakkelijker gaat met Pals aan je zijde. Deze kun je aan het werk zetten op je boerderij óf juist gevechten mee voeren.

Het spel verscheen op 19 januari 2024 voor pc en Xbox-platformen.

Dit bericht is origineel gepubliceerd op 19 september, 09:59 uur. Om 14:00 uur is de reactie van Pocketpair toegevoegd.

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

Love Eternal – Platformen met een flinke schrik

0

Hands-on Love Eternal - Platformen met een flinke schrik

19-09-2024

1

Thijmen

Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

4

Special Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

19-09-2024

3

Rik

Discussieer met ons mee! 5

Fl@ppy

10 uur geleden

#14435‍

3274 XP | 636 comments

Dit werd echt tijd. Nintendo zal met deze lange voorbereiding wel een erg goede zaak klaar hebben staan.

Erik

10 uur geleden

#14436‍

5603 XP | 394 comments

Ja, dat denk ik ook Fl@ppy - zeker omdat ze het publiekelijk bekend maken. Ik heb geen verstand van rechten, maar auteursrecht is volgens mij ook een belachelijk gecompliceerd onderwerp.

Paul

8 uur geleden

#14439‍

3939 XP | 686 comments

Dit is geen aanklacht op basis van auteursrecht (copyright) maar op basis van patentrecht.

Psychotenshi

7 uur geleden

#14441‍

159 XP | 29 comments

Compleet terecht met hoe overduidelijk ze 3d models hebben gejat

Paul

6 uur geleden

#14442‍

3939 XP | 686 comments

Daar gaat het dus niet over; patentrecht gaat over bepaalde mechanieken en elementen die in een game zitten.