The Pokémon Company brengt officieel statement over Palworld uit

  • Nieuws

  • 25 jan 24 om 09:42

  • Erik

  • 2

The Pokémon Company heeft een officieel statement over Palworld uitgebracht. Ze zeggen actie te ondernemen voor alles dat schade zou doen aan het Pokémon IP.

Het is voor het eerst dat de organisatie zich officieel uit over de situatie. In het statement bevestigen ze dat ze geen van de Pokémon-rechten hebben verleend aan Palworld.

“We hebben veel aanvragen gekregen over een spel van een ander bedrijf dat verscheen in januari 2024. Wij hebben geen permissie gegeven voor het gebruik van het intellectueel eigendom van Pokémon of alles dat ermee te maken heeft in die game”, meldt The Pokémon Company publiekelijk op hun website.

Ze vervolgen: “We hebben de intentie om het geheel te onderzoeken, en passende maatregelen te nemen voor elk actie die inbreuk maakt op alle eigendomsrechten die te maken hebben met Pokémon.” Ze sluiten af met het feit dat ze het Pokémon(universum) blijven koesteren, en dat ze de wereld bij elkaar willen blijven brengen met hun IP.

Screenshot van het statement van The Pokémon Company over Palworld

Het statement van The Pokémon Company (Engels).

Palworld veroorzaakt sinds zijn release veel controverse doordat de designs in die game ontzettend lijken op Pokémon. Dit zorgde er voor dat veel fans het spel hierop bekritiseerden. Desalniettemin is het survivalspel een groot succes, met al meer dan vier miljoen verkochte exemplaren.

Nintendo gaf afgelopen dinsdag al aan op de hoogte te zijn van de situatie. Toen wilde The Pokémon Company nog niet reageren.

Wat vind jij van de situatie? Denk je dat The Pokémon Company er iets tegen moet doen? Laat het weten in de reacties!

 

Bron: The Pokémon Company

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Little Kitty, Big City – Een avontuur van pluizig tot fier

0

Review Little Kitty, Big City - Een avontuur van pluizig tot fier

16-05-2024

2

Karina

Metroid Prime 3

15

Nieuws Vijf jaar geleden: Metroid Prime 4 herstart ontwikkeling

25-01-2024

8

Robin

Monster Hunter Rise heeft bepaalde cross-over-content stopgezet

0

Nieuws Monster Hunter Rise heeft bepaalde cross-over-content stopgezet

24-01-2024

1

Coen

Discussieer met ons mee! 2

Zool

25 jan 24 om 16:24

#12750‍

1976 XP | 371 comments

Er bleek een echte Pokemon-mod online. Die hebben ze laten verwijderen.

Paul

26 jan 24 om 09:34

#12774‍

3804 XP | 659 comments

Vertaling: please shut up