Nintendo doneert 50 miljoen yen voor slachtoffers aardbeving Japan

  • Nieuws

  • 16 jan 24 om 13:52

  • Rik

  • 2

Begin dit jaar werd Japan getroffen door een hevige aardbeving. Nintendo doneert 50 miljoen yen aan het Japanse Rode Kruis om de slachtoffers bij te staan.

Omgerekend naar de huidige wisselkoers komt de donatie van Nintendo neer op ruim 300.000,- euro. Nintendo volgt hiermee de lijn van The Pokémon Company, die een aantal dagen geleden ook bekend maakte 50 miljoen yen te doneren. Daarnaast biedt Nintendo de komende zes maanden gratis reparaties aan voor klanten in het getroffen gebied. Het schiereiland Noto (Ishikawa prefectuur) werd op nieuwjaarsdag getroffen door een aardbeving van 7,6 op de schaal van Richter.

Via X bracht Nintendo het volgende statement uit (automatisch vertaald):

We willen ons diepste medeleven betuigen aan iedereen die getroffen is door de aardbeving op het schiereiland Noto in 2024.

We zullen gratis reparatieservice bieden voor onze producten op verzoek van mensen in gebieden die vallen onder de Disaster Relief Act na de aardbeving op het schiereiland Noto in 2024 voor een periode van zes maanden vanaf de datum van toepassing van de Disaster Relief Act in elk gebied. Daarnaast doneren we 50 miljoen yen via het Japanse Rode Kruis om de slachtoffers van de ramp te helpen.

Zie ook de volgende pagina voor reparatieverzoeken uit gebieden die vallen onder de Disaster Relief Act na de aardbeving op het schiereiland Noto in 2024.
https://nintendo.co.jp/support/information/2024/0116.html

We wensen een zo spoedig mogelijk herstel voor alle getroffenen.

Naast flinke materiële schade heeft Japan meer dan 222 doden en ruim 500 gewonden te betreuren na de aardbeving. Er heerst dan ook een sfeer van solidariteit in Japan. Niet alleen Nintendo en The Pokémon Company hebben hun steun uitgesproken voor de slachtoffers van de aardbeving. Ook andere Japanse gamingbedrijven lieten van zich horen.

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Prince of Persia: The Lost Crown krijgt nieuwe modi in gratis update

0

Nieuws Prince of Persia: The Lost Crown krijgt nieuwe modi in gratis update

21-05-2024

1

Erik

Fate/Samurai: Remnant krijgt demo in eShop

0

Nieuws Fate/Samurai: Remnant krijgt demo in eShop

16-01-2024

2

Rik

Fire Emblem Heroes’ Choose Your Legends-event van start

0

Nieuws Fire Emblem Heroes' Choose Your Legends-event van start

16-01-2024

0

Evelyne

Discussieer met ons mee! 2

Yosher

16 jan 24 om 15:46

#12657‍

5950 XP | 1102 comments

Echt erg zo'n dingen. Kan me als Nederlander maar weinig voorstellen van hoe zoiets is om mee te maken. Wel goede zaak dat Nintendo helpt met zo'n donatie. Veel sterkte aan alle mensen daar in ieder geval!

rob1N

17 jan 24 om 09:27

#12661‍

5451 XP | 1050 comments

volgens mij is het voor een bedrijf als Nintendo echt een zeer klein bedrag, laat staan voor the pokemon company, maar toch fijn dat ze het doen, als het veel bedrijven zo'n donatie doen, kan de getroffen bevolking in elk geval weer wat meer.