Nintendo deelt videobericht Charles Martinet & Miyamoto

  • Nieuws

  • 7 sep 23 om 16:41

  • Rik

  • 8

Recent kondigde Nintendo aan dat stemacteur Charles Martinet na 32 jaar zou terugtreden als officiële stem van Mario. Er werd gelijktijdig een speciaal videobericht van Charles Martinet en Mario-bedenker Shigeru Miyamoto beloofd. Dit bericht staat nu online.

Nintendo deelde het bericht via X, het voormalige Twitter. In een video van drie minuten en 45 seconden komen Charles en Miyamoto afwisselend aan het woord. Martinet opent de video met een twist op zijn meest iconische uitspraak: “It’s-a-me, Charles! In de video kijkt Charles terug op de mooie tijd die hij heeft gehad als stemacteur van onder andere Mario, Luigi, Wario en Waluigi. Hij zegt dat het ontmoeten van de fans zijn favoriete onderdeel was van zijn baan als stemacteur voor de Mario-serie en blij is dit deel van de job te mogen voortzetten als Mario Ambassador. Martinet zal nog altijd verschillende beursen en events afgaan en nodigde fans uit om hem daar te ontmoeten.

In het volgende gedeelte komt Miyamoto aan het woord, die een aantal anekdotes aanhaalt uit de drie decennia die hij met Martinet mocht samenwerken. Zo noemde Charles hem altijd ‘Papa!’ in zijn Mario-stem. Tenslotte bedankt Miyamoto Charles Martinet voor alle jaren van inzet en moedigde hij de fans aan dit ook te doen. Voordat Charles nog een laatste keer aan het woord kwam, bevestigde Miyamoto nogmaals dat een aantal Mario-personages vanaf Super Mario Bros. Wonder nieuwe stemacteurs krijgen. Charles Martinet sluit de videoboodschap af met wat laatste woorden en een van zijn iconische ‘Let’s-a-go, wa-hooo!’

Was dit wat jij verwachtte van de beloofde video-boodschap van Charles Martinet en Shigeru Miyamoto? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

0

Column Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

08-09-2024

1

Robin

Teenage Mutant Ninja Turtles Mutant Mayhem

0

Nieuws Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem naar Switch

07-09-2023

2

Evelyne

Hoofdafbeelding bij Hands-on van One More Gate: A Wakfu Legend

1

Hands-on One More Gate: A Wakfu Legend - Vechten met kaarten

07-09-2023

2

Erik

Discussieer met ons mee! 8

NintenRuben

7 sep 23 om 17:19

#11316‍

83 XP | 14 comments

Ik begrijp de keuze hiervan eigenlijk niet eens helemaal. Op zich lijkt mij dat het niet enorm veel dagen kost om in een studio z'n stem op te nemen voor een Mario game. Waarom is het dan nodig om d'r helemaal van af te stappen. Kan hij niet gewoon beide  uitvoeren?

Martijn

7 sep 23 om 17:20

#11317‍

3881 XP | 447 comments

Leuke video, al zie ik nog steeds niet echt waarom Charles Martinet ermee stoppen moest, ten gunste van iemand die hem zo goed mogelijk moet imiteren. Ziet eruit alsof Charles dit gewoon nog onverminderd door had kunnen zette, voor de komende jaren. Ook lijkt hij er nog veel plezier in te hebben.

Tegelijk: hij reist nu dus de wereld rond om mensen te verblijden met zijn Mario-stemmen, die hij dan dus niet meer inspreekt voor de games. Dat klinkt eigenlijk wel vaag. Er lijken verder ook geen problemen tussen de verschillende partijen. Leeftijd lijkt me ook geen punt, zeker omdat Miyamoto zelf ook al 70 is en nog niet met pensioen gaat. De Mario-stemmen klinken ook gewoon nog steeds zoals je van Charles mag verwachten.

Wat de reden ook is: jammer dat Charles Martinet de stemmen niet meer doet. Beter hadden ze hem nog langer vastgehouden, want hoewel een goede imitatie: waarom dan niet gewoon het origineel?

Theun

8 sep 23 om 14:55

#11332‍

630 XP | 117 comments

Meeten met fans deed hij allang. Maar om daarna ook nog in een studio te gaan staan en 8 uur lang Mario-kreetjes te gaan doen is wel andere koek. Hij is op leeftijd, kan nu lekker genieten van z'n leven en mag nog steeds naar events om Mario-fans te ontmoeten. Juist datgene dat hij zo geweldig vindt. Dat is toch de perfecte beloning na 30 jaar trouwe dienst?

Martijn

12 sep 23 om 22:54

#11386‍

3881 XP | 447 comments

Als je het zo bekijkt, is dat natuurlijk ook wel weer waar. Niet dat ik dacht dat Charles Martinet zijn stem al achteruit ging of het al beu was. Aan de andere kant: dat kun je ook beter voorblijven. Stel je voor dat Nintendo noodgedwongen een andere stem moest zoeken, omdat er iets met Charles was gebeurd. Nu hebben ze daar tenminste de tijd voor gehad en zo te horen is er goed gecast.

Je hoort wat verschil, maar tegelijk wel een soortgelijke stem. We gaan er maar vanuit dat ze bij Nintendo wel weten wat ze doen. De stem is ook niet iets waar de games bij staan of vallen. Het zal allemaal wel goed geregeld zijn.

rob1N

7 sep 23 om 17:56

#11319‍

5827 XP | 1124 comments

misschien is ie te duur geworden hahaha

Fl@ppy

7 sep 23 om 18:33

#11320‍

3209 XP | 623 comments

Ik denk eerlijk gezegt dat ze een goede vervanger zijn tegen gekomen. Iemand die je niet zomaar voorbij laat gaan. En aangezien Charles over een dikke week ook al 68 wordt zullen ze hem wel deze functie hebben aangeboden om hem nog een paar mooie laatste jaren te geven.

Rik

8 sep 23 om 13:20

#11330‍

5037 XP | 690 comments

Mja, Nintendo blijft natuurlijk Nintendo maar dat is doorgaans niet hoe dat werkt bij de vaste stemacteurs van prominente IP-personages.

Bij Disney is het bijvoorbeeld zo dat ze al relatief vroeg op zoek gaan naar een alternatief, en dat deze acteur begint als understudy waarbij hij nog allemaal pointers kan krijgen van de hoofdacteur. Tegen de tijd dat de hoofdacteur dan met pensioen gaat of komt te overlijden kan de understudy 'naadloos' inschuiven. Goed voorbeeld daarvan is de huidige Engelse stem van Mickey Mouse: aangenomen als understudy omdat Wayne Allwine al wat ouder werd maar toch vrij onverwachts in moeten springen als hoofdacteur toen Wayne plots overleed. Mario is in principe ook populair/belangrijk genoeg voor zo'n aanpak... maar het blijft uiteindelijk Nintendo dus wie weet

Robin

8 sep 23 om 09:50

#11328‍

3498 XP | 521 comments

Zijn stem zal ook niet meer zijn wat het is geweest. Hoewel hij nog steeds prima klinkt, zou het best kunnen dat het op lange termijn gewoon te zwaar is. Logisch dat ze dan iemand anders zoeken. Iig blij dat hij toch nog met Mario gelinkt blijft, hehe.