Nintendo deelt officiële kaart van de Splatoon-wereld

  • Nieuws

  • 8 sep 22 om 02:17

  • Rik

  • 1

In aanloop naar de release van Splatoon 3 heeft Nintendo de kaart van de wereld uit Splatoon 3 gedeeld. Ook de gebieden uit de eerste twee delen zijn te zien op de kaart.

De afbeelding werd gedeeld in een officieel Developer Interview op de site van Nintendo.com (Engels vertaald uit het Japans). In dit interview werden vier belangrijke leden van het Splatoon 3-team gevraagd over de ontwikkeling van de wereld van Splatoon. Zij gaven aan dat de wereld van Splatoon mee moet veranderen met het gedrag van de spelers zelf. Dit probeerde het team onder andere door de evolutie van Inkling-mode te baseren op de ontwikkeling van streetwear uit de echte wereld. Intern hecht het team er waarde aan dat de tijd in de Splatoon-wereld gelijk loopt met de onze, alle personages zijn dus vijf jaar ouder dan in Splatoon 2. Ook de muzieksmaak van de Inklings ontwikkelde zich in de zeven jaar sinds de release van Splatoon 1. Op basis van de uitslag van het laatste Splatfest in Splatoon 2 (Chaos Vs. Orde) is het team gaan nadenken over de volgende stappen voor de serie. Ze kwamen tot de conclusie dat het weergeven van ‘chaos’ beter overkwam door een locatie te kiezen ver van het Inkopolis uit de eerste twee games. De weidse Splatlands en de ‘stad van Chaos’ Splatsville ontstonden uit deze gedachte.

De Splatlands en Inkopolis

De landkaart

Om de afstand tussen Inkopolis en Splatsville duidelijk te maken voor het hele team, ontwikkelden ze de kaart van de Splatoon-wereld. Naast Inkopolis en Splatsville staan ook andere locaties uit de games op de kaart. Onder andere de Salmonid Swim Zones (waar de Salmon run modus zich afspeelt) en het Octoling-domein zijn te zien. Volgens de logica van de ontwikkelaars kwam Splatsville in de belangstelling te staan nadat Team Chaos het laatste Splatfest won. De opening van Hammerhead Bridge (Brandingsbrug) zorgde ervoor dat er voor het eerst ook een goede infrastructuur lag tussen Inkopolis en Splatsville. Dit overtuigde veel Inklings en Octolings om de afgelopen vijf jaar naar Splatsville te verhuizen. De nieuwe infrastructuur was belangrijk voor de groei van Splatsville, want de afstand tussen Inkopolis en Splatsville is groot. Het team vergeleek het met de afstand tussen Las Vegas en Los Angeles in de Verenigde Staten.

Vanaf 9 september kunnen we zelf op verkenning gaan in de wereld van Splatoon 3, dan komt de game uit voor de Nintendo Switch. De game zal daarna nog twee jaar actieve ondersteuning van content krijgen.

Wat vind jij van de locaties in de wereld van Splatoon? En zou jij liever wonen in het veilige Inkopolis of juist in de ruigere Splatlands? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [11 mei]

2

Nieuws Wat speel je dit weekend? [11 mei]

11-05-2024

1

Erik

Digital Foundry publiceert technische analyse van Splatoon 3

0

Nieuws Digital Foundry publiceert technische analyse van Splatoon 3

08-09-2022

1

Erik

Massaal wezens vangen in lanceertrailer Temtem

0

Nieuws Massaal wezens vangen in lanceertrailer Temtem

07-09-2022

2

Jeroen

Discussieer met ons mee! 1

Tamadachi

9 sep 22 om 11:08

#6618‍

5177 XP | 640 comments

We mogen Nintendo flink bedanken dat ze deze wereldkaart hebben vrijgegeven want heeft geeft zoveel meer inzicht in de wereld van Splatoon.