Nintendo deelt mysterieuze 18+ teaser

  • Nieuws

  • 6 dagen geleden

  • Rik

  • 9

Op de social media-kanalen van Nintendo is zojuist een mysterieuze teaser geplaatst.

De teaser gaat gepaard met de hashtag #WieIsEmio. De teaser op Youtube van negentien seconden lang heeft ook de titel ‘Emio’ gekregen. Nintendo maakte verder niks bekend over deze Emio, maar het gaat wel duidelijk om een nieuwe game. De Youtube-teaser werd voorafgegaan door het Switch-logo en heeft een PEGI 18+ classificatie opgenomen. Ook verschijnt er voor de video de volgende tekst:

Deze video bevat scènes die sommige kijkers als storend kunnen ervaren. Discretie bij de kijker wordt aanbevolen.

Na deze waarschuwing zien we vage beelden van een stilstaande man in lange regenjas met een papieren zak over het hoofd. Op deze zak staat een enigszins creepy gezicht getekend. De verdere belichting en geluidseffecten doen verder vermoeden dat het om een horror-game zal gaan. De teaser sluit af met drie Japanse tekens.

Het ligt voor de hand dat Nintendo in de komende dagen of weken meer bekend zal maken over ‘Emio’. Dit lees je natuurlijk terug op N1-UP!

Wie of wat denk jij dat Emio is? Speculeer mee in de comments!

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Column: Hoe Breath of the Wild nieuw leven in Skyward Sword blies

3

Column Hoe Breath of the Wild nieuw leven blies in Skyward Sword

16-07-2024

2

Erik

Hoofdafbeelding bij Basketbalupdate Nintendo Switch Sports gemaakt door andere ontwikkelaar

0

Nieuws Basketbalupdate Nintendo Switch Sports niet door Nintendo gemaakt

10-07-2024

1

Erik

Extra content voor Uno Party! Mania verschenen

0

Nieuws Extra content voor Uno Party! Mania verschenen

10-07-2024

1

Evelyne

Discussieer met ons mee! 9

Fl@ppy

6 dagen geleden

#13960‍

2976 XP | 577 comments

Begrijpelijk dat een 18+ titel niet in een Direct komt. Ik houd niet van horror, maar ben nu wel benieuwt.

Apenknul

5 dagen geleden

#13961‍

3908 XP | 735 comments

Resident Evil, Batman Arkham Trilogy, Bayonetta, Metal Gear Solid Collection, afgelopen direct kreeg NSO een 18+ sectie met Perfect Dark en Turok. Dus die redenering over 18+ games niet in direct klopt zeker niet. In het verleden zelfs voorgevallen dat een Direct zelf werd aangekondigd met een PEGI 18+

Deze Emio teaser had makkelijk in de Direct kunnen vallen.

Rik

5 dagen geleden

#13963‍

4907 XP | 683 comments

Ja en nee. Er zijn inderdaad genoeg voorbeelden geweest van Directs met 18+ games, maar over het algemeen worden de onderdelen die het 18+ maken niet zo expliciet getoond. Nintendo Directs zijn sowieso ook bedoeld voor jongere doelgroepen. Dat daar af en toe een trailer van een Batman of Bayonetta tussen zit is dan geen probleem... Maar een trailer die ze vooraf laten gaan met een waarschuwing dat de scenes als storend beschouwd kunnen worden... ja, daarbij snap ik wel waarom ze die niet tijdens een Direct laten zien. 

Fl@ppy

5 dagen geleden

#13964‍

2976 XP | 577 comments

My bad. Ik dacht dat de meeste van deze titels 12+ of 16+ waren. 

Apenknul

5 dagen geleden

#13962‍

3908 XP | 735 comments

Het is een kleine teaser, voor een groot spel. Vind het eigenlijk nogal wat dat Nintendo de aankondigings hashtag in verschillende talen zet, zoals Engels #WhoIsEmio en Nederlands #WieIsEmio.

Ben benieuwd, toen ik het om 3 uur s'middags direct op Twitter zag, dacht ik dat het om een sneaky teaser ging voor de Switch opvolger.

Wonderboy

5 dagen geleden

#13965‍

58 XP | 11 comments

Zou het stiekem niet de kickoff van de Switch 2 campagne kunnen zijn? Trekt wel aandacht, zo'n mysterieuze trailer

Rik

5 dagen geleden

#13966‍

4907 XP | 683 comments

Dan zou de Switch 2 de Nintendo Emio gaan heten... niet de meest lelijke naam die ze kunnen bedenken, maar wel weer vreemd om de ijzersterke Switch-naam overboord te gooien. Precies wat je van Nintendo zou verwachten dus

Toch is de kans bijzonder klein dat het om nieuwe hardware gaat, die krijgen namelijk geen PEGI-classificaties. Maar wie weet, allicht komt Emio inderdaad (ook) naar de Switch 2.

rob1N

4 dagen geleden

#13967‍

5662 XP | 1091 comments

een naam behouden voor een nieuwe console heeft ze met de Wii ook geen succes gebracht. Bij de handhelds daarentegen... Ik hoop dat ze het woord Switch niet hergebruiken. Iets nieuws komt altijd beter over naar mijn mening. Dan voelt het ook niet als een 2.0 versie.

rob1N

4 dagen geleden

#13968‍

5662 XP | 1091 comments

nou, echt aanstootgevend was dit nou ook weer niet... is dit nightmare material voor de zwakkelingen ofzo? xD Hopelijk is het geen hoax zoals Sadness toen die voor de Wii uit moest komen maar nooit het daglicht heeft gezien.