Basketbalupdate Nintendo Switch Sports niet door Nintendo gemaakt

  • Nieuws

  • 2 dagen geleden

  • Erik

  • 0

Nintendo besteedde de basketbalupdate van Nintendo Switch Sports uit aan een andere ontwikkelaar: Eighting.

Dit maakte Eighting vandaag bekend op haar website. Ze waren verantwoordelijk voor de planning en ontwikkeling van de gratis update, die vanaf vandaag beschikbaar is in Nintendo Switch Sports.

Het is niet de eerste keer dat Nintendo extra content uitbesteed: Eighting was ook verantwoordelijk voor de nieuwe content in Pikmin 3 Deluxe.

 

Hoofdafbeelding bij Basketbalupdate Nintendo Switch Sports gemaakt door andere ontwikkelaar

Eighting werkt vaker samen met Nintendo. Zo maakten ze begin ’00 de Game Boy Advance-titel Kuru Kuru Kururin en zijn ze co-ontwikkelaar van het vorig jaar verschenen Pikmin 4. Daarnaast ontwikkelde Eighting games voor onder andere Bandai Namco en Capcom.

De toevoeging van basketbal zorg ervoor dat het totaal aantal sporten in Nintendo Switch Sports op acht komt. Eerder werd golf al toegevoegd – deze is wel door Nintendo zelf ontwikkeld.

De basketbalupdate brengt diverse nieuwe spelmodi, zoals de mogelijkheid om twee-tegen-twee-wedstrijden te spelen. Eerder vandaag deelde Nintendo een overzichtstrailer van Nintendo Switch Sports, waar de update ook in voor komt.

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Zou Nintendo extra content vaker uit moeten besteden? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

0

Nieuws Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

12-07-2024

2

Kitty

Dragon Quest III HD-2D Remake krijgt 30 min aan gameplay

0

Media Dragon Quest III HD-2D Remake krijgt 30 min aan gameplay

11-07-2024

1

Robin

Nintendo deelt mysterieuze 18+ teaser

9

Nieuws Nintendo deelt mysterieuze 18+ teaser

10-07-2024

3

Rik

Reageer als eerste!