Nieuwe uitgever en trailer voor Cassette Beasts

  • Nieuws

  • 20 okt 21 om 00:28

  • Rik

  • 1

De indiegame Cassette Beasts leek haast een stille dood te zijn gestorven, er was namelijk al ruim een jaar niks van vernomen. Vandaag doorbreekt uitgever Raw Fury die stilte met de aankondiging dat zij de game zullen uitgeven. Om dit nieuwe partnerschap te vieren is er ook een nieuwe trailer online geplaatst.

Cassette Beasts is een open world RPG die draait om het fuseren van monsters, ook trek je in turn based gevechten met deze wezens ten strijde. De artstyle van de game doet denken aan die van de Pokémon-serie voordat deze de overstap naar 3D maakte.

Jonas Antonsson, de CEO van Raw Fury liet weten: (vertaald)

Het werken met het fantastische talent van Bytten Studio is een waar genot. Cassette Beasts is een perfecte titel voor Raw Fury en we kunnen niet wachten om de humor, monsters, vriendschap en unieke wereld naar de spelers te brengen!

Ook Jay Baylis en Tom Coxon van Bytten Studio brachten een statement naar buiten:

Raw Fury was een heel goede partner om mee te werken aan Cassette Beasts. Hun team snapt wat we proberen te creëren met het project en hebben ons goed gesteund. Cassette Beasts voelt echt aan als een samenwerking tussen ons en hen. Het zou echt niet mogelijk zijn geweest om te groeien tot het project wat het nu is zonder de steun van Raw Fury

Het grootste verschil met de Pokémon-serie dat de trailer laat zien, is dat de speler zelf transformeert in een monster. Jij bent niet de enige die dit kan, ook andere personages kunnen transformeren in monsters. Om van het eiland waarop je bent aangespoeld te ontsnappen moet je de band met verschillende personages versterken zodat je samen tot krachtigere fusiemonsters kunt transformeren.

Cassette Beasts heeft nog geen releasedatum en zal vooralsnog niet fysiek uitkomen op de Nintendo Switch, enkel in de eShop.

Vervult deze indie game jouw ‘Pokémon itch’? Laat het ons weten in de comments.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op de Nintendo Switch

0

Media Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op Nintendo Switch

17-05-2024

0

Erik

Dying Light verschijnt niet in eShop na Duitse ban

2

Nieuws Dying Light verschijnt niet in eShop na Duitse ban

20-10-2021

1

Kitty

Herfst-update voor Garden Story aangekondigd

0

Nieuws Herfst-update voor Garden Story aangekondigd

19-10-2021

1

Jeroen

Discussieer met ons mee! 1

Dreon

20 okt 21 om 18:10

#2121‍

2724 XP | 218 comments

Damn, deze game ziet er wel vet uit!