Niet alle ontwikkelaars Metroid Dread opgenomen in de credits

  • Nieuws

  • 14 okt 21 om 22:22

  • Rik

  • 5

De launch van Metroid Dread vorige week werd vergezeld door vele positieve berichten. De game verbrak Metroid-verkooprecords en werd overladen door positieve recensies. Onze eigen Dreon gaf de game maar liefst een 9 in onze review. De Spaanse publicatie Vandal meldt nu echter ook minder positief nieuws over Metroid Dread: verschillende ontwikkelaars die aan de game werkten zouden niet zijn opgenomen in de credits.

Het gaat om medewerkers die Metroid Dread-ontwikkelaar MercurySteam voor de release van de game hebben verlaten. Volgens verschillende van deze medewerkers hebben zij hun werk wel degelijk teruggezien in het eindproduct. Om deze reden zijn zij van mening dat zij niet uitgesloten hadden mogen worden van de credits.

Het balletje begon te rollen vanwege een Linkedin-post van 3D artist Roberto Mejías: (vertaald)

Ik zou het Metroid Dread-team graag oprecht willen feliciteren met het uitbrengen van zo’n uitmuntende game. Toch ben ik niet verrast door de kwaliteit van de game, omdat het niveau van het talent in dat team fenomenaal was. Ik weet dit uit eigen ervaring want, hoewel ik niet ben opgenomen in de game’s credits, maakte ook ik acht maanden lang deel uit van dat team.

Tijdens het spelen van de game herkende ik een aantal van de assets en omgevingen waar ik aan heb gewerkt… dus mijn werk zit erin. Ik zou MercurySteam dan ook willen vragen: Waarom kom ik niet voor in de game’s credits? Is dit een fout?

Op navraag van Vandal bleek er minstens een andere ontwikkelaar die anoniem wilde blijven te vinden die niet was opgenomen in de credits. Deze persoon maakte elf maanden deel uit van het ontwikkelteam. Een woordvoerder reageerde namens het eveneens Spaanse MercurySteam op vragen van Vandal: ‘Het beleid van de studio stelt dat iemand minimaal 25% van de totale ontwikkeltijd aan de game moet meewerken om in de uiteindelijke credits te worden opgenomen. In sommige gevallen worden uitzonderingen gemaakt voor uitzonderlijke bijdrages.’

Niet alleen Samus, maar ook de carrières van verschillende ontwikkelaars kwamen in het nauw.

De ontwikkeltijd van Metroid Dread wordt geschat op vier jaar, iedereen die minder dan een jaar meewerkte aan de game zou dus niet opgenomen zijn in de credits. Het is belangrijk om hierbij te vermelden dat credits voor vorige games in de game-industrie van groot belang zijn bij het zoeken naar een nieuwe baan. Het weglaten van individuele ontwikkelaars kan dus schadelijk zijn voor hun verdere carrières. Er zijn op dit moment geen standaardrichtlijnen voor het toekennen van credits, waardoor studios in praktijk vrij zijn om zelf te bepalen wie ze opnemen in hun credits. Het komt vaker voor dat ontwikkelaars die significante bijdrages leverden aan een game hierdoor niet erkend worden als ze bijvoorbeeld vlak voor de release de studio verlaten.

Vind jij het acceptabel dat niet elke ontwikkelaar is opgenomen in de credits van Metroid Dread? laat het ons weten in de comments. 

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op de Nintendo Switch

0

Media Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op Nintendo Switch

17-05-2024

1

Erik

De winnaars van de Ni No Kuni II-prijsvraag!

7

Prijsvraag De winnaars van de Ni No Kuni II-prijsvraag!

15-10-2021

1

Ness

Crysis 2 komt toch fysiek naar Nintendo Switch

5

Nieuws Crysis 2 komt toch fysiek naar Nintendo Switch

14-10-2021

0

Jeroen

Discussieer met ons mee! 5

Rogeroz

15 okt 21 om 07:37

#1998‍

481 XP | 95 comments

Ik kijk toch nooit naar de credits…

Nee, ik snap als je ergens serieus aan meewerkt, je je naam ergens terug wilt zien. Die 25% regel snap ik ook wel, anders wil iedereen die ergens een stukje vloer in de game heeft gelegd in de credits staan. Dan moeten ze beter kijken naar de ‘uitzonderlijke bijdrages’…

willem

15 okt 21 om 12:55

#2004‍

379 XP | 45 comments

Waarom zou niet iedereen die een stukje vloer heeft gelegd vermelden in de credits? Dat is toch net zo hard onderdeel van het geheel? In de aftiteling van een film wordt iedereen, van de best boy grip tot aan de cateraar en de verantwoordelijke voor dieren bij naam en toenaam genoemd. Zelfs als je de linkerwimper van Hulk hebt geanimeerd kom je in de aftiteling. Het is bespottelijk dat de games-industrie die niet gestandaardiseerd heeft voor alle bijdragen van alle medewerkers. Dit zijn mensen die een deel van hun tijd, passie en leven steken in een werkproject en daar van afhankelijk zijn om rond te komen. Laat staan voor toekomstige projecten ook hiermee geen vermelding kunnen/mogen maken op hun CV. Nintendo heeft zelf ook vaker van dit soort praktijken en ik vind het werkelijk een onacceptabele posities dat grote uitgevers en makers hier zomaar mee wegkomen.

Golden

15 okt 21 om 13:58

#2005‍

165 XP | 31 comments

We weten dat bijna niemand oplet bij credits behalve als je op zoek bent naar een specifiek persoon of voor bewijs dat je iets hebt gedaan in de industrie.Zeg nou, als Peter en zijn maatjes voor de lol een paar edits maken aan een paar kamers, wat vijanden neerzetten mischien, terwijl Roger 40% van de levels maakt, dan staan er nu 10 verschillende leveldesigners in een lijst waarvan 8 of 7 helemaal niets betekenen. Als ondernemer weet je niet wie echt iets heeft toegevoegd aan het project, dus het is moeilijker om mensen aan te nemen met echt ervaring en uithoudingsvermogen.Nou is dat natuurlijk een overdreven voorbeeld en weten we niet wat deze man heeft gedaan in 8 maanden. Maar om mensen die het echte werk hebben gedaan te begraven onder mensen die de linkerwimper heeft geanimeerd of 2 textures toevoegt, kan ik wel begrijpen waarom dat goed kan zijn voor de industrie en eerlijk naar de harde werkers. Zo zwart-wit moet het niet zijn.Wat de film-industrie doet is compleet irrelevant.

Marco

15 okt 21 om 14:41

#2007‍

36 XP | 4 comments

Bedrijven hebben zoiets als versiebeheersystemen, waarbij je gemakkelijk en precies kunt terugzien wie wat heeft toegevoegd, wie er opdracht voor gegeven heeft en wie het heeft nagekeken en/of goedgekeurd. Met dat zelfde system kun je ook zien wie er allemaal aan meegewerkt heeft, en wat ieders aandeel daarin is geweest.Het is dus een kleine moeite om gewoon iedereen aan de credits toe te voegen en een onderverdeling te maken op basis van bijgedragen aandeel. Dat gamers verder niet kijken naar de credits is tot daar aan toe, maar voor mensen die aan het project hebben gewerkt is het wel belangrijk dat ze de credits krijgen die ze verdienen. 

willem

15 okt 21 om 15:22

#2009‍

379 XP | 45 comments

@Golden, sorry hoor maar dan weet je niet hoe werken in de creatieve industrie werkt. Iedereen die bijdraagt aan een groot project wordt (als het goed is) betaalt voor zijn / haar werkzaamheden. Dat wordt allemaal bijgehouden door de producenten en budget-houders van zo'n project in kwestie. Elke cent die wordt gespendeerd wordt bijgehouden in administratie, omdat dit zowel voor financiële, als belastingtechnische, belangen noodzakelijk is. Je kan niet zomaar even binnenlopen bij MercurySteam, Nintendo of waar dan ook, drie stukjes vloer leggen en weglopen. Er is, zoals Marco benadrukt, zeker ook een versiebeheersysteem waarin absoluut kan worden nagegaan wie waar aan op welk moment heeft gewerkt. Het ontzeggen van de bijdragen van iedereen die meehelpt aan een game, film, serie, muziekalbum of welke onderneming dan ook, is in mijn ogen, onverdedigbaar. Zelfs als jij de credits niet leest is het essentieel voor de werknemer die zijn tijd en energie heeft gestoken in dat project, ook al is deze persoon op het moment van uitkomst niet meer aanwezig in het bedrijf of bij de productie.