New Pokémon Snap eerste Pokémon-game in China na 20 jaar

  • Nieuws

  • 25 jul 24 om 17:28

  • Rik

  • 0

New Pokémon Snap is uitgebracht in China. Het is het eerste spel uit de Pokémon-serie in ruim 20 jaar dat de overstap naar de volksrepubliek maakte.

Begin van deze eeuw verbood de Chinese overheid namelijk (de import van) videogame consoles. Hiermee sloot China zich ook af van de reguliere videogame-markt. Het is niet compleet onmogelijk om videogames of consoles uit te brengen in China, maar hiervoor moet wel een vergunning verkregen worden. Deze vergunningen werden slechts zeer sporadisch en onder strikte voorwaarden uitgegeven. Een van deze voorwaarden is dat buitenlandse bedrijven verplicht moeten samenwerken met een Chinees bedrijf. Verschillende Nintendo-hardware en games maakten de afgelopen jaren de overstap naar de Chinese markt, maar met flinke vertraging en beperkte mogelijkheden. Zo kunnen Chinese Nintendo Switch-consoles bijvoorbeeld niet online spelen met internationale modellen en wordt elk spel uitvoerig getest op ‘anti-Chinese boodschappen’ voor het wordt toegelaten.

‘Nieuwe’ spellen voor de Chinese markt

De laatste tijd lijkt de Chinese overheid wat coulanter in het toekennen van de goedkeuringen. Onder andere New Pokémon Snap mag nu de overstap naar het Chinese vasteland maken. Ook Pokémon Let’s Go, Pikachu & Pokémon Let’s Go, Evee zijn al goedgekeurd. De verdere lijst van goedgekeurde Switch-spellen die op korte termijn zullen uitkomen in China bestaat uit: Super Mario 3D World + Browser’s Fury, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Immortals Fenyx Rising, Zengeon en Samurai Shodown.

Censuur

Er is lichte censuur toegepast op de Chinese versie van New Pokémon Snap: de icoontjes voor zonnetjes hebben kleine driehoekjes als zonnestralen in de internationale versie. Voor de Chinese versie zijn deze vervangen door bolletjes. Vermoedelijk worden hiermee referenties naar de vlag van Taiwan vermeden. Taiwan is in praktijk een onafhankelijk land en wordt sinds 1949 bestuurd door de (opvolgers van de) pre-communistische regering van China. De communistische regering in Beijing erkent deze onafhankelijkheid niet en beschouwt Taiwan nog altijd als een afvallige provincie. Deze situatie brengt verschillende (inter)nationale spanningen met zich mee. Het is onbekend of Nintendo deze censuur op verzoek van de Chinese regering heeft doorgevoerd, of dat ze dit uit eigen beweging hebben gedaan om problemen te voorkomen.

Wat vind jij van de nieuwe selectie Switch-games voor China? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

0

Nieuws Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

17-10-2024

1

Rik

Fire Emblem: Three Houses bestaat vijf jaar

3

Special Fire Emblem: Three Houses bestaat vijf jaar

26-07-2024

3

Robin

Japan: Emio – The Smiling Man spel met de meeste pre-orders

0

Nieuws Japan: Emio - The Smiling Man spel met de meeste pre-orders

25-07-2024

1

Rik

Reageer als eerste!