Monolith Soft praat over lot inwoners Xenoblade Chronicle 3's City

In een interview over het onlangs verschenen Japanse artbook voor Xenoblade Chronicles 3 is Monolith Soft dieper ingegaan op wat er met de bewoners van ‘The City’ gebeurt na het einde van de game.

Uitvoerend regisseur en schrijver Tetsuya Takahashi besloot het onderwerp aan het licht te brengen nadat het naar voren kwam in een enquête onder fans. Uit de enquête bleek dat de fans interesse hadden in wat er met de inwoners van ‘The City’ gebeurt aan het einde van Xenoblade Chronicles 3. In het interview gaat hij onder andere wat dieper in op het lot van bepaalde personages en vertelt hij over de beslissingen die Noah neemt aan het einde van de game.

Hieronder zijn de volledige woorden van Takahashi te lezen (vertaald):

Daarna was het tijd om uit elkaar te gaan. Toen werden de mensen uit de werelden van Bionis en Alrest gescheiden naar respectievelijk Keves en Agnus. En in een andere hoek zaten de mensen van City, en deze drie groepen waren de bouwstenen. Er waren nogal wat opmerkingen in de enquête die vroegen naar het lot van de Burgers; om dat te beantwoorden, en ik denk dat je dit kunt leren uit informatie in het verhaal, maar de Burgers waren levens die in geen van de twee werelden bestonden. Hoewel Origin een soort geheugenmodule was die alle gegevens van beide werelden bevatte, kwamen er toch dingen die daar niet thuishoorden. Dat is een hint dat als de twee werelden samenkomen, deze mensen voorbestemd zijn om in de toekomst geboren te worden. Zo is het bedacht. Dat betekent dat uiteindelijk Ghondor of Monica in de nieuwe wereld geboren zouden worden.

Noah van zijn kant had veel over hen te zeggen, de Burgers. Zoals dat de wereld goed was zoals hij was, of dat hij wilde dat het zo bleef. Daarna, terwijl hij hun benarde situatie begrijpt, vecht hij voor een toekomst waarin ze, in plaats van onder de omstandigheden van deze huidige verwrongen wereld, geboren kunnen worden in de juiste vorm van de wereld. Uiteindelijk heeft hij die beslissing genomen. Ja. Terwijl iedereen in het heden zijn eigen gedachten had, zouden ze allemaal voor een tijd vergeten worden… Of liever, ze werden opnieuw geboren en konden hun leven op de juiste manier leiden. Shania zou schilderes kunnen worden. Haar vader en zus zouden nog leven. Die moeder van haar was vast een aardig persoon zonder de druk van ‘familie’… Uiteindelijk droeg Noah deze gevoelens, of liever gezegd vastberadenheid, en verenigde de werelden, zo zie ik het.

Wat vind jij van de informatie die uit dit interview naar voren komt? Laat het ons weten in de comments!

Bron: nintendoeverything.com

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

stitch. – Handwerk wordt puzzelwerk

0

Review stitch. - Handwerk wordt puzzelwerk

03-05-2024

3

Dennis

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

1

Review Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

21-04-2024

6

Dreon

De impact van de Game Boy

3

Special De impact van de Game Boy

21-04-2024

7

Robin

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

21 apr 24 om 18:41

#13490‍

2791 XP | 540 comments

Ik begrijp de verwarring inderdaad. Ben zelf ook aan het googlen geweest na het uitspelen, omdat ik nog met vragen zat. Deze uitleg had best in de game gemogen. Maar zat zelf al aardig in de buurt.

N2up

22 apr 24 om 11:47

#13494‍

1434 XP | 280 comments

Ik vond de game er goed genoeg naar hinten, alleen vond ik t zelf zo ongeloofwaardig dat ik links liet liggen (wat als mensen in de nieuwe wereld met iemand anders trouwen en families beginnen? Of gaat t om hun ziel die reincarnate in een nieuw lichaam of is t voorbestemd wie met wie eindigt of is t gewoon toevallig dat ze dezelfde families stichten en wie t overleeft en wie niet....beetje ongeloofwaardig vind ik t)