Mario Kart 8 Deluxe in Spanje nu meer verkocht dan Wii-versie

  • Nieuws

  • 23 nov 23 om 09:31

  • Coen

  • 2

Volgens de laatste cijfers heeft Mario Kart 8 Deluxe met meer dan 1,1 miljoen verkochte exemplaren de Wii-versie ingehaald in Spanje.

Wat deze mijlpaal indrukwekkender maakt is het feit dat deze cijfers enkel en alleen gebaseerd zijn op de exemplaren die fysiek over de toonbank zijn gevlogen. Dit betekent dat de via de eShop verkochte exemplaren niet eens zijn meegerekend. Het compleet aantal verkochte games is onduidelijk, Nintendo deelt namelijk niet de cijfers van de digitale verkopen.

Dit maakt het vergelijken tussen de Wii-versie van Mario Kart en Mario Kart 8 Deluxe een stuk eerlijker, de Wii-versie is alleen fysiek beschikbaar geweest. Het echte getal ligt dus boven de 1,1 miljoen.

Hoofdafbeelding bij Mario Kart 8 Deluxe in Spanje de Wii-versie voorbij

Sinds de 30ste van september 2023 is Mario Kart 8 Deluxe in totaal 57,01 miljoen keer over de toonbank gedrift als best verkopende Nintendo Switch-titel. De game had in 2021 ook al de wereldwijde verkopen van de Wii-versie ingehaald.

Martio Kart 8 Deluxe is sinds 28 april 2017 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. In 2022 en 2023 kreeg het zes sets aan DLC via de Circuit-uitbreidngspas.

Welke van de twee games is jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Gamereactor

Like dit bericht:

Over Coen

Sinds dat Coen als vijfjarig jochie een GameBoy in zijn schoot geworpen kreeg is het al foute boel. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan bij Nintendo. Geef hem een platformer als Rayman of Donkey Kong en voor je je kunt omdraaien heeft hij hem al uit. Daarnaast heeft deze jongen ook nog creatieve kanten die zijn aangewakkerd door het spelen van games zoals Rayman en Pokémon. Een veelzijdige knul dus!

Lees meer over Coen

Recente artikelen

Mario & Luigi: Brothership krijgt Amerikaanse leeftijdsclassificatie

0

Nieuws Mario & Luigi: Brothership krijgt Amerikaanse leeftijdsclassificatie

27-07-2024

1

Rik

Capcom wil jouw favoriete Monster Hunter-monster weten

5

Nieuws Capcom wil jouw favoriete Monster Hunter-monster weten

23-11-2023

4

Karina

Aflevering 3 van Pokémon: Paldean Winds nu beschikbaar

0

Nieuws Aflevering 3 van Pokémon: Paldean Winds nu beschikbaar

23-11-2023

3

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Yosher

23 nov 23 om 09:39

#12193‍

6057 XP | 1124 comments

Dit maakt het vergelijken tussen de Wii-versie van Mario Kart en Mario Kart 8 Deluxe een stuk eerlijker, de Wii-versie is alleen fysiek beschikbaar geweest.

Waarom is dit eerlijker? Een verkocht exemplaar is een verkocht exemplaar, of dat nu fysiek of digitaal is. Of het nu zo of zo wordt verkocht, elk exemplaar betekend dat er weer een extra persoon het spel kan spelen. 

Hoe dan ook wel indrukwekkend natuurlijk, deze game blijft ook maar verkopen. Zal moeilijk worden om dit in de toekomst weer te overtreffen!

Apenknul

23 nov 23 om 10:06

#12194‍

3956 XP | 744 comments

Maar de Wii heeft geen Mario Kart 8 gekregen? Mario Kart Wii is een ander deel, en geen versie.