Makers van Pokémon lanceren game voor mobiele platformen

  • Nieuws

  • 26 jun 24 om 14:15

  • Rik

  • 0

Game Freak, beter bekend als de ontwikkelstudio achter de Pokémon-serie, heeft zojuist een mobile game gelanceerd in Japan. De titel staat volledig los van Pokémon of Nintendo.

Het spel heet ‘Pand Land’ en is een nautische avonturen-RPG. Begin dit jaar legde Game Freak al de merkrechten voor deze titel vast. In het spel vaar je uit met jouw schip en ga je met je bemanning op schattenjacht. Tijdens het avontuur kun je ook de nodige kerkers verkennen. Pand Land is zowel in single player als in multiplayer te spelen. Game Freak werkte samen met het bedrijf Wonder Planet, dat ruime ervaring heeft in de ontwikkeling van mobile games. In een officieel statement ter gelegenheid van de release bedankt Yuji Saito (Director of Development 1, Game Freak) hun partner voor de succesvolle samenwerking (vertaald):

We hebben hard gewerkt om een spel te maken dat de schaal van een consolegame heeft en [tegelijk] makkelijk en eenvoudig te spelen is. Het was een moeilijke uitdaging voor ons alleen, maar door de hulp in te roepen van Wonder Planet, dat een bewezen staat van dienst heeft op het gebied van mobiele games, konden we deze aankondiging doen.

Bekijk hieronder de trailer voor Pand Land:

De game heeft een Voxel-artstyle, maar in de Character Art zie je de bekende tekenstijl van Game Freak terug.

Onafhankelijke studio

Het is niet de eerste keer dat Game Freak een uitstapje maakt buiten de Pokémon-serie om: het bedrijf is geen eigendom van Nintendo en maakt met enige regelmaat losse games. In 2020 bracht het bedrijf nog Little Town Hero uit op de Nintendo Switch en begin dit jaar Pocket Card Jockey: Ride On!. Vorig jaar maakte Game Freak nog bekend te werken aan Project Bloom, een nieuwe Action Adventure IP die eveneens los staat van Pokémon.

Pand Land is voorlopig enkel beschikbaar voor Android en iOS op de Japanse markt. Game Freak en partner Wonder Planet hebben het (nog) niet gehad over een internationale release van Pand Land.

Zou jij Pand Land ook in onze regio willen zien verschijnen? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Pokémon Unite viert derde verjaardag met toevoeging Ho-Oh

0

Nieuws Pokémon Unite viert derde verjaardag met toevoeging Ho-Oh

19-07-2024

2

Rik

Nintendo World Championships: NES Edition – Leuker dan Mario Party?

1

Preview Nintendo World Championships: NES Edition - Leuker dan Mario Party?

26-06-2024

7

Karlijn

SEGA deelt releasetrailer Super Monkey Ball: Banana Rumble

0

Media SEGA deelt releasetrailer Super Monkey Ball: Banana Rumble

26-06-2024

1

Coen

Reageer als eerste!